DOLAR

32,5812

0.12%
EURO

35,0191

0.45%
ALTIN(gr)

2.424,51

0,07%
BİST 100

%
Körfez ülkeleri ABD’nin talebiyle petrol üretimini artırmaya hazır!
  • Finans 365
  • Finans
  • Körfez ülkeleri ABD’nin talebiyle petrol üretimini artırmaya hazır!

Körfez ülkeleri ABD’nin talebiyle petrol üretimini artırmaya hazır!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) Körfez üyelerinin zengin yeraltı kaynaklarından daha fazla kazanması kısa süre sonra gerçek olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Körfez ülkeleri ABD’nin talebiyle petrol üretimini artırmaya hazır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) ABD yönetimince İran’a uygulanacak olan yeni muafiyet süresinin olmaması nedeniyle petrol üretiminin başka OPEC üyesi ülkelerince petrol üretiminin artırılması uyarısında bulundu.

ADB, Libya, Venezuela ve İran ile yaşanan problemlerden hemen sonra Suudi Arabistan ve BAE ile görüştü ve petrol üretiminin derhal artırılmasını istedi.

ABD’nin bu isteğine çok kısa süre içerisinde yanıt veren Suudi Arabistan ve BAE ise İran’ın yerine geçebileceklerini ve petrol üretimlerini hemen artırmaya hazır olduklarını açıkladı.

Petrol fiyatlarının globalde yükselişe geçmesi ve bir varil petrolün 72 dolara dayanması ABD yönetiminin tepkisini çekti ve üretim artışı için özel olarak Suudi Arabistan ve BAE ile görüşüldü.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) açıklamasında “OPEC’in üretimi ne kadar hızlı ve hangi miktarda artıracağı soru işareti. Bunlar ancak diğer ülkelerle yapılacak danışmalardan sonra belirlenebilir” değerlendirmesini yapan kaynaklar, “Müzakere etmek ve üzerinde çalışmak gerekli. Saygı duyulması gereken bir OPEC kararı var ve üretim talepten emin olunmadan artırılmayacak” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP