DOLAR

32,5385

0.1%
EURO

34,8289

0%
ALTIN(gr)

2.494,23

0,40%
BİST 100

%
Yeterki İhtiyacınız Olsun Devlet Başvuran Herkese 15 Bin TL Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeterki İhtiyacınız Olsun Devlet Başvuran Herkese 15 Bin TL Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Yeterki İhtiyacınız Olsun Devlet Başvuran Herkese 15 Bin TL Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Yapılan açıklamaya göre çalışan çalışmayan herkese devlet ödeme planı oluşturdu. Başvuru formuna göre vatandaşa destek ödemesi sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Yeterki İhtiyacınız Olsun Devlet Başvuran Herkese 15 Bin TL Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde devlet destek ödemelerinde pratik çalışmalar göze çarpıyor. Daha önceden belli kategorilere ayrılan ödemeler şimdilerde her kategoriye uygun olacakşekilde hazırlanıyor. Bu sayede vatandaş kendisinin yaralanması gereken destek ödemelerini beklemiyor. İhtiyaçlarına daha hızlı şekilde cevap buluyor ve maddi sıkıntı yaşamıyor. Edinilen bilgiye göre vatandaşa toplu ödemeler yapılması söz konusu. Asgari ücretliye, emekliye, çalışana, çalışmayana kısacası herkesi kapsayan ödemeler hakkındaaçıklamalarda bulunuldu. 15 nin TL’yi bulan ödemeler için kimlerin neler yapılması gerektiği de belirtildi. Toplamda 2.1 milyon aileye ödeme yapılması planlanıyor. Ancak ilerleyen dönemlerdeödemelere zam yapılırsa bu sayı 4.4 milyon aileye çıkmış olacak.

Herkesin Faydalanabileceği Bir Paket Oluşturuldu

Alt limit 1500 TL üst limit ise 15 bin TL olarak belirlendi. Büyük meblağlı ödemeler esnaf için düşünülürken 1500 ve 2500 TL bandındaki ödemeler aileleri kapsayacak. Asgari ücretlilerin yaşadığı zor durum herkesin malumu. Bunu gören yetkililer ise yeni bir çalışma ile asgari ücretliler için 7000 TL ödeme yapacaklarını belirtti. Annelerin de dahil olduğu ödeme kapsamında bebeğin doğumundan kreşe gitmesine kadar devlet, destek ödemelerini gerçekleştirecek. Esnaflar ise destek ödemelerinde en büyük payı alan kesim olacak. Buna göre 3 ay geri ödemesi olmak üzere 15 bin TL’lik anında kredi imkanı sağlanacak. 12 ay taksitlendirmeye tabi tutulacak olan ödemede esnaf biriken borçlarını ödeyebilecek. Kredilerde faiz uygulanmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP