DOLAR

32,5861

0.08%
EURO

35,0424

0.46%
ALTIN(gr)

2.427,86

0,21%
BİST 100

%
ABD Türkiye Gerilimi Sonrası Dolar’dan Sert Yükseliş

ABD Türkiye Gerilimi Sonrası Dolar’dan Sert Yükseliş

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ekonomi açıklamalarının ardından yükselmeye başlayan dolar kurunda oluşan son durumu haberimizde aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
ABD Türkiye Gerilimi Sonrası Dolar’dan Sert Yükseliş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’den çekilmelerine bağlı olarak yapmış olduğu açıklamasında Türkiye’nin Kürtlere saldırması durumunda ekonomilerini mahvedeceğiz ifadelerini kullanmıştı. ABD Başkanı Trump’ın bu açıklamalarının ardından para piyasalarında hareketlenme yaşandı.

İşte söz konusu açıklamaların ardından para piyasalarında oluşan son durum.

DOLAR 5.50 TL BANDINI AŞTI

Bir önceki haftaya 5.34 TL bandında başlayan dolar kuru o hafta içerisinde 1 Kasım’dan bu yana en yüksek olan 5.5450’ye kadar yükselmişti. Daha sonra düşme eğilimi gösteren dolar kuru haftayı o eğilimle birlikte 5.47 TL Bandında kapatmıştı.

Doların geçtiğimiz hafta yaşadığı hareketlenmede ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un Türkiye ziyareti ve Suriye konusunda ABD ile tekrar karşı karşıya gelinebileceği endişeleri etkili oldu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından yeni haftaya Trump’ın tweeti ile başlayan para piyasaları yönünü yukarı doğru çevirdi. Trump tweet’inde “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz” kullandı.

GÜNCEL KUR DEĞERLERİ

Hafta başında yaşanan bu gelişmelerin ardından dolar kuru öğleden önce en yüksek 5.54 TL bandını test etti. ABD’den gelen açıklamalara bağlı olarak bulunduğu konumu koruyan dolar kuru halen 5.52 TL seviyesinde bulunuyor.

Euro ise yeni haftanın ilk saatlerinde 6.33 TL bandından işlem görüyor. İngiliz Sterlini ise 7.08 TL seviyesinde.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP