DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
PTT’den Efsane Ödeme Başvuranlar Anında 711 TL Alacak

PTT’den Efsane Ödeme Başvuranlar Anında 711 TL Alacak

Pandemi sebebiyle devlet vatandaşlara ciddi miktarlarda ödem yapıyor. Kimisi tek seferlik ödeme olurken kimisi de maaş sistemiyle vatandaşın eline geçiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
PTT’den Efsane Ödeme Başvuranlar Anında 711 TL Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşa 10 bin 15 bin 25 bin TL’ye varan ödemelerde bulunmuştu. Yeni dönemde de aynı meblağlarda ödeme yapmaya hazırlanırken son duyuru hepsinden farklı oldu. PTT aracılığı ile vatandaşa 711 TL ödeme yapılmasına kara veridi. Bekleme ve kuyruk olmadan vatandaşın anında başvuru yapıp ödemesini alabilecek. Salgınla beraber artan nakit ihtiyacına hızlı ödeme paketleriyle çözüm bulan devlet bu ödemeden de milyonlarca vatandaşın yararlanacağını belirtti. Valilik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile sıkı iş birliğinde olan devlet diğer kurumlarla da çalışmalarını devam ettiriyor. Ödeme birçok vatandaşı kapsıyor. Başvuru formunun doldurulması esnasında herkes kategorilendirilecek.

Tek Seferlik Ödeme de Mevcut

65 yaş ve üzeri ve vatandaşlar 65 yaş aylığı alacak. Yaşlılık aylığı olarak da geçen bu ödemede şartlardan biri emeklilik haklarını haiz olmamak. Emeklilik hakkının getirisi olan maaş alma hakkı yaşlılık aylığına engel olacak. Kadınlara da ayrılan pay tahmin edilenden çok fazla. Eşi vefat eden kadınlar için ödeme yapılması planlanırken,yetim ve öksüz kadınlar için de ödeme gerçekleştirilecek. Evlenme aşamasında olan kadınların da başvuru yapması istendi. Çalışmaları biten çeyiz ödemesi bu paket kapsamında anında ödenecek. Çeyiz destek ödemesi periyodik olmayacak ve tek seferde ödenecek. Sosyal güvencesi olmayan ve gelir düzeyi de düşük olan ailelere eğitim ödemesi yapılması planlanıyor. Bu ödemeden yararlanmak için hane içinde eğitim hayatı devam eden öğrencinin olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP