DOLAR

32,6023

0.39%
EURO

34,7711

0.07%
ALTIN(gr)

2.496,58

0,51%
BİST 100

%
%36 Zam Yapıldı Gören Banka Hesaplarını Kontrol Etti

%36 Zam Yapıldı Gören Banka Hesaplarını Kontrol Etti

Geçtiğimiz dönemlerde konuşulan zam oranları hayata geçirildi birçok destek ödemenin güncel tutarı artmış oldu. Bu sayede vatandaşın yüzü yine güldü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
%36 Zam Yapıldı Gören Banka Hesaplarını Kontrol Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan düzenleme sonucu eşi vefat eden kadınlar için verilen destek ödemesinde %36 oranında artış yaşandı. Pandemiyle beraber aylık 275 iki aylık 550 TL alan kadınlar yeni dönemde iki aylık 650 TL almış olacak. Bu sayede bir kadın yıllık 3900 TL ödeme almış olacak. Kadınların birçoğu çalışıp devletten çeşitli haklar kazanmış olsa da çalışmayan ve devletten hak talep edemeyen kadınlar da mevcut. Tek güvencesi sigortalı çalışan eşleri olan bu kadınlar eşleri vefat ettikten sonra maddi olarak sıkıntı yaşayabiliyor. İstihdam ortamına aniden adapte olamayan bu kadınların elini yine devlet tutuyor. Sigortalı iş bulana kadar devam edecek 650 TL tutarındaki ödeme iş bulunduktan sonra kesilecek.

İş Bulunana Kadar Ödeme Devam Edecek

Ancak bu süreye kadar kadınların ödeme alması için başvuru yapması gerekiyor. Sigortalı çalışan eşlerin ölümünden sonra kadına re ’sen ödeme bağlanmayacak. Başvuru için aranan şartlar da açıklandı. Buna göre eşin vefat etmesi ve vefat ederken sigortalı bir işte kaydı görünmesi gerekiyor. Ölen eş ölümünden bir gün önce işini bıraksa dahi kadına yine maaş bağlanmayacak. Kadının sosyal güvenlik kurumları dahil hiçbir yerle bağlantısı olmaması gerekiyor. Gelir getirecek bir işte çalışmamsı ve maaş almaması da aranan diğer özelliklerden. Bu şartları sağlayan kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru formu doldurmak zorunda. Başvurusu onaylanan kadınlar PTT aracılığıyla ödemelerini alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP