DOLAR

32,5154

-0.09%
EURO

34,9400

0.27%
ALTIN(gr)

2.442,10

0,80%
BİST 100

%
Pet Şişelerde Depozito Dönemi! Boş Şişeyi Getir Kontörü Kap
  • Finans 365
  • Gündem
  • Pet Şişelerde Depozito Dönemi! Boş Şişeyi Getir Kontörü Kap

Pet Şişelerde Depozito Dönemi! Boş Şişeyi Getir Kontörü Kap

Çevre Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında pet şişe kullanımına dair açıklamalarda bulunarak depozito uygulamasının başlatılacağını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Pet Şişelerde Depozito Dönemi! Boş Şişeyi Getir Kontörü Kap
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi 16 çocuğu Bakanlıkta kabul eden, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çevre ve doğanın korunumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda uygulamaya giren projeler hakkında bilgi veren Bakan Kurum yeni bir uygulama hakkında da bilgi verdi. Pet Şişe kullanımına ilişkin yeni bir uygulama başlatılacağını açıklayan Murat Kurum, pet şişelere depozito getirileceğini duyurdu.

PET ŞİŞELERE DEPOZİTO GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında pet şişe kullanımının azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. Bunun için depozito uygulaması getirileceğini ifade eden Murat Kurum hedeflerinin geri dönüşümün yüzde 90 azaltılması olduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasında ayrıca pet şişe getirenlere kontör verileceğini ifade ederek bu uygulamayla o pet şişeleri getirenlere kontör yükleyeceğiz, otobüsle alakalı bilet uygulamasında destek olacağız, açıklamasında bulundu.

Murat Kurum’un Konuşması

“2023 yılında tüm Türkiye’de depozito uygulamasına geçmek istiyoruz. Pet, cam şişeler süt içilen karton kutular gibi ürünlerin kullanımını azaltmak ve bunları geri dönüşümde kullanmak için depozito uygulamasına geçeceğiz. Amacımız üretilen kapların yüzde 80’inin, 90’ının, bu uygulamaya geçmiş gelişmiş ülkelerde olduğu gibi geri toplanması. Dolayısıyla bu ham maddeleri üretimde yeniden kullanarak, çevreye daha az zarar vermiş olacağız. 2021 yılında plastik poşet, cam, metal şişeler, karton kutular gibi geri dönüşümü yapılabilecek malzemelerde depozito uygulamasına geçeceğiz. Bu uygulamayla o pet şişeleri getirenlere kontör yükleyeceğiz, otobüsle alakalı bilet uygulamasında destek olacağız. Belki nakit de verebiliriz. Onları siz toplayacaksınız, belki çikolata, gofret alacaksınız. O uygulamaları en yakın zamanda ülkemize getireceğiz.”

Tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP