Ödeme Yapmadan 15 Bin TL Kredi İmkanı Başvurulara Yetişilemiyor
  • Finans 365
  • Kredi
  • Ödeme Yapmadan 15 Bin TL Kredi İmkanı Başvurulara Yetişilemiyor

Ödeme Yapmadan 15 Bin TL Kredi İmkanı Başvurulara Yetişilemiyor

Son dönemde vatandaşların çoğu acil nakit ihtiyacını karşılamanın yolunu arıyor. Pandemiden dolay iş bulmanın zorlaşmasıyla beraber devlet olaya el koydu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Ödeme Yapmadan 15 Bin TL Kredi İmkanı Başvurulara Yetişilemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce vatandaş nakdi destek almak için araştırmalarını sıklaştırdı. Devlet bu sorunu çözmek için yeni bir yöntem oluşturdu. Buna göre vatandaşa 15 bin TL kredi verilecek. Verilen kredinin ise geri ödemesi 1 yıl sonra istenecek. Başvuru için gerekli şartları sağlayan vatandaşlara ödemesi anında gerçekleştirilecek. Böylelikle yaşanan mağduriyet kısa sürede çözülmüş olacak. Yapılacak başvurularda yazılı şekil şartı aranıyor. Yazılı olmayan hiçbir başvuru dikkate alınmayacak. 15 bin TL üst limit olarak belirlenirken vatandaş kendi durumuna göre de bir limit belirleyebilir. Vade seçeneklerini vatandaşa bırakacak olan ilgililer 48 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Başvuru esnasında daha detaylı bir ödeme planı oluşturmak da mümkün gözüküyor.

Başvurularda Her Durum Değerlendirilmeye Alınacak

Bu ödemelere ek olarak başka şekillerde de vatandaş desteklenecek. Özellikle bir şekilde işten çıkarılmış daha sonra da iş bulamayan vatandaşlara yönelik çalışmalar düşünülüyor. Vatandaş yeni iş bulana kadar bu şekilde ödemelerle desteklenecek. İş kurmak isteyenler için hibe destekleri oluşturulacak. Tüm bu şartlar başvuru esnasında şekillenecek. İl ve ilçelerde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılacak başvurular form ya da dilekçe doldurmak suretiyle gerçekleşecek. Sözlü başvuruların kabul edilmeyeceğinin altı çizildi. İş kurmak için başvuru oluşturan vatandaşların 18 yaşından büyük olması isteniyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek ise aranan diğer şartlardan. Daha önceden danışmanlık almış olma konusuna da dikkat edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP