Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! SGK Resmi Açıklama Yaptı

Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! SGK Resmi Açıklama Yaptı

Emekli olmak isteyen vatandaşlar bu haberi bekliyordu, SGK konuyla ilgili resmi açıklama yaptı. Tüm detaylarıyla haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! SGK Resmi Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli vatandaşların emeklilik şartları, çalıştıkları yerler ve statüleri, çalışmaya başladıkları tarih göz önünde bulundurularak erken emekli olabilmeleri için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Mevzuatınca vatandaşların hastalık ve engel nedeniyle çalışma gücünü kaybederlerse erken emeklilik imkanı tanınmakta, 3600 gün üzerinden erken emekli olmak mevcut. Malulen emeklilik için iş kazası ya da daha sonra ortaya çıkan sağlık sorunları olmak zorundadır, iş kazası sonucu emeklilik de yüzde altmış kayıp yaşanması durumunda vatandaşların erken emekli olması mümkün. Engelli emekliliği içinse; doğuştan engellilik ya da rahatsızlık varsa vergi indirimi sonrası ortaya çıkar, bu halde en az yüzde kırk iş görme kaybı olması gerekir.

Bu Belge Olmazsa Olmaz!

Malulen emekli olmak isteyen 1 Ekim 2008 öncesi işe giren ya da işe girmeden malulen emekli olabilecek derecede hastalığa sahip SSK’lı vatandaşlar; 15 yıl sigortalı, 3600 günlük prim sayesinde emekli olabiliyor. 1 Ekim 2008 yılı öncesi işe giren vatandaşların engellilik sebebiyle emekli olabilmeleri için vergi indiriminden yararlanabilme hakları vardır. İşverenin bağlı olduğu vergi dairesinden vergi indirim belgesi alınmalıdır.

Emeklilik Tarihine Dikkat!

SSK ve Bağ-kur altında çalışmaya 1 Ekim 2008 yılından sonra başlayan 4C’li vatandaşlar sigortalı olmadan önce yüzde altmış ya da yüzde altmış üzerinde çalışma gücü kaybına sahiplerse 15 yıl sigortalılık ve 3960 gün üzerinden yaşlılık aylığı alma hakları vardır. Sigortalı olarak ilk kez çalışmaya başlanılan tarihten sonra çalışan vatandaşta %50-%59 arasında kaybı olanlara 3600 prim 4320 prim gününe sahip olmak şarttır, %40-%49 kayıp yaşayan vatandaşın 18 yıl sigortalı ve 4680 günlük primle emekli olma hakkına sahip oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP