DOLAR

32,5957

0.34%
EURO

34,8361

0.25%
ALTIN(gr)

2.512,72

1,15%
BİST 100

%
Elon Musk Dogecoin İle İlgili Tweetiyle Yine Dogecoin’i Uçurdu

Elon Musk Dogecoin İle İlgili Tweetiyle Yine Dogecoin’i Uçurdu

Dünyaca ünlü elektrikli araba üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın tweeti ardından son zamanların popüler kripto para birimi DOGE (Dogecoin) bir kez daha uçuşa geçti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Elon Musk Dogecoin İle İlgili Tweetiyle Yine Dogecoin’i Uçurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dogecoin’in sabırsızlıkla beklenen 8 Mayıs ” Saturday Night Live” lansmanına kesin olarak katılacağını açıklamasının ardından popüler kripto para birimi 0,39 dolara kadar artış gösterdi. SNL Lansmanına Elon Musk ev sahipliği yapacaktır. Popüler kripto para birimi Dogecoin, iş adamı Elon Musk’ın tweeti ardından 0.39 dolar seviyelerine kadar artış gösterdi. Fakat bu seviyede reddedilen fiyat, 0,35 dolar a kadar düzelme gösterdi. Bunun ardından piyasa değeri sıralamasında 6. sıraya yerleşen DOGE, en kazançlı olarak görülen Ethereum’un kazançlarını neredeyse gölgede bırakıyor. Elon Musk’ın SNL lansmanı hakkında tweeti sonrasında DOGE ani bir sıçramayla %10 değer kazanmıştı. Musk tarzına sadık kalarak şifreli şifreli tweetiyle ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ancak twitter DOGE spekülasyonlarıyla doldu ve böylelikle Musk Dogecilere bir kıyak daha yapmış oldu.

Dogecoin Botlar Yüzünden Mi Artıyor?

Elon Musk’ın Dogecoinle ilgili olan şaka yollu tweetleri bitcoin yatırım piyasasında ciddi etkiler yaratıyor. Şaka olarak gözükse de etkileri oldukça büyüktür. İnsanların ünlü milyarderi takip ederek Dogecoin satın alması bu yüzden de bazı kitlelerce büyük tepkilere yol açmıştı. Başka bir iddiaya göre ise bu işin en büyük sorumlusu yine ünlü milyarderin tweet alışkanlığını bilmekte olan ve bu alışkanlığa göre otomatik kripto para satın alan botlar olabilir. Bu yüzden milyarderlerin atmış oldukları tweetlere de dikkat etmeniz gerekecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP