DOLAR

32,5687

0.15%
EURO

34,9184

0.71%
ALTIN(gr)

2.440,39

0,33%
BİST 100

%
4000 TL Maaş ile İş Sahibi Olmak Hayal Değil İŞKUR Çalışma Başlattı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4000 TL Maaş ile İş Sahibi Olmak Hayal Değil İŞKUR Çalışma Başlattı

4000 TL Maaş ile İş Sahibi Olmak Hayal Değil İŞKUR Çalışma Başlattı

KPSS şartı aranmadan iş sahibi olmak için İŞKUR yeni ilanlarını yayınladı. 4000 TL’ye varacak olan iş imkânları ile birçok vatandaş sitede arama yapmaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
4000 TL Maaş ile İş Sahibi Olmak Hayal Değil İŞKUR Çalışma Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvurular ve diğer detaylar hakkında tam bir bilgi verilmese de yeni yıla girmeden sistemin aktifleşeceği biliniyor. İşsiz vatandaş internet üzerinden araştırmalara başladı.

İşsizliği en aza indirmek için her ilanı gündeme alan İŞKUR iş gücünü yavaşlatmamayı amaçlıyor. Belirli şartlara sahip her vatandaşı iş sahibi yapmayı amaçlayan kurum farklı iller ve kadrolar ile sürece dahil ediyor. Sınavların iş sahibi olmada en büyük engel olduğu bir gerçek. Puan beklemek, sınav takvimlerini iş ilanına uyarlamak da kolay değil. Bundan dolayı İŞKUR yeni ilanında KPSS şartını kaldırdı. İlanların birçoğu KPSS şartı aramazken bazı kadrolar bunu zorunluluk olarak istiyor. Her kadro kendi şartlarını belirlemekte özgür. Ancak burada belirleyici olan vatandaşın önünü kesmemek ve iş sahalarınahızlı bir şekilde vatandaşı dahil etmek.

Eğitimler Sürerken Çalışma İmkanı da Verilmiş Olacak

İş alımlar başvuru üzerinden gerçekleştikten sonra eğitim verilmesi öngörülüyor. Bu eğitimler meslek içi eğitimler olacağı için kişilerin başvurularını doğru şekilde yapmaları isteniyor. Eğitim süreleri ise maksimim 12 ay olarak planlanıyor ve 320 gün boyunca fiili katılım bekleniyor. Eğitimler sürerken kişiler çalışma imkanı da bulabilecek. Bunun da süresi takribî olarak haftada 45 saat olarak planlanıyor. Bazı işletmeler tercih ederlerse hafta sonlarını özellikle cumartesi gününü tatil olarak belirleyebilecek. O zaman da takvim 5 gün olacak şekilde ayarlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP