DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde: Hizmet Tespiti ile Erken Emekli Olmak Mümkün!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde: Hizmet Tespiti ile Erken Emekli Olmak Mümkün!

Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde: Hizmet Tespiti ile Erken Emekli Olmak Mümkün!

Hizmet tespiti yaparak erken emekli olmak hayal değil! Sigorta tarihi geç girilen ve primi eksik olan vatandaşlara gerekli işlemler yapılarak erken emekli olmaları sağlanacak, kimler bu haktan faydalanabilecek? Başvurular nasıl yapılacak? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde: Hizmet Tespiti ile Erken Emekli Olmak Mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların hayallerinden biri erken emekli olabilmek, hizmet tespiti ile erken emeklilik artık hayal değil. Ülkemizde belli şartlar sonucu emekli olunabilmekte fakat bazı istisna durumlarda erken emekli olmak mümkün, çalıştığı kurumda sigorta başlangıcı geç bildirilen vatandaşlar, kayıt dışı çalışan vatandaşlar için hizmet tespit davası ile eksik yatan prim tespiti yapılabilir, sigorta tarihinin geç girilmesi gibi durumlarda tarihin geç olması tespit edildiğinde çalışan vatandaşın erken emekli olması sağlanabilir. Konuyla ilgili en hususi nokta ise şu çalışanın çalıştığı yıl toplamının son çalıştığı yer üzerinden 5 yıl içerisinde dava açması gerekir yoksa bu haktan yararlanamaz.

En Geç Beş Yıl İçerisinde Başvuru Yapılmalı!

Primi eksik yatanlar, sigorta tarihi geç bildirilenler, resmi tatillerde çalıştıkları halde bildirilmeyen vatandaşları bu durumdan SGK kurtarıyor, hizmet tespit davası ile asıl emeklilik tarihleri belirleniyor hatta bu uygulama ile erken emekli olunabiliyor. Açılan hizmet tespit davalarının çoğu çalışanın lehine oluyor, bu konuya ilişkin en hususi durum çalışan vatandaşların çalıştıkları tüm yılların toplamı son yıldan başlayarak en geç beş yıl içerisinde başvuruda bulunmaları gerekiyor. Beş yıl içerisinde dava açılmazsa eğer yasa zaman aşımına uğruyor geçersiz sayılıyor. Başvurmak isteyen vatandaşlar hizmet tespit davası dilekçesi ile birlikte hizmet tespit davası açabilirler. Davayı kazanmaları sonucunda erken emeklilik şansı yakalayabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP