Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor! Altının Gramı 500 TL’yi Geçecek!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor! Altının Gramı 500 TL’yi Geçecek!

Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor! Altının Gramı 500 TL’yi Geçecek!

Altın rekor tazelemeye doymuyor. Küresel piyasalardaki ekonomik durumlar ülkemizde dolardan çok altın fiyatlarına yansıyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Peki, altın neden artıyor ve bu durum daha ne kadar devam edecek? Uzmanların altındaki bu artış için görüşleri neler? Tüm detaylar ve 10 Ağustos günü için güncel altın fiyatlarını sizler için haberimizde derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor! Altının Gramı 500 TL’yi Geçecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın rekor tazelemeye doymuyor. Küresel piyasalardaki ekonomik durumlar ülkemizde dolardan çok altın fiyatlarına yansıyor. Peki, altın neden artıyor ve bu durum daha ne kadar devam edecek? Altın fiyatlarında beklenen yeni hedef fiyatlar nereler? Uzmanların altındaki bu artış için görüşleri neler? Tüm detaylar ve 10 Ağustos günü için güncel altın fiyatlarını sizler için haberimizde derledik.

Gram altın yükselmeye devam ediyor. Bu yükselişin kaynağı Ons Altındaki yükselişler. Küresel olarak altına büyük bir talep var bu da altın fiyatlarını yukarıya çekiyor. Uzmanlara göre mevcut konjonktüre bakılırsa yükselişler devam edecek. Uzmanların yükselişin devam edeceğine yönelik görüşleri şu gerekçelere dayanıyor:

– ABD’de korona virüs salgınının hızlanması,

– AB komisyonunun bölge ekonomilere yönelik olumsuz bir rapor hazırlaması,

– Almanya’da beklenen V tipi toparlanmanın gerçekleşmemesi,

– En önemli nedenlerden bir diğeri ise tahvil faizlerindeki düşük seyir.

Korona virüs salgınının ardından likidite bolluğu nedeniyle altın fiyatları artmaya devam ediyor. Küresel ölçekte ons altın 2072 dolar seviyesini test etti. Bu durum gram altına da yansıdı. Gram altın gün içerisinde 480 lira seviyelerini gördü. Uzmanlara göre mevcut durum, altın fiyatlarındaki artışın durmayacağını gösteriyor. Bu durumdaki en önemli etken korona virüste ikinci dalga beklentisi olarak yorumlanıyor.

Türkiye’de altın fiyatları küresel piyasadaki durumdan etkileniyor. Uzmanlara göre bu durumda altın 500’ün üzerindeki seviyelere kolayca ulaşılabilir. Gram altın 500 seviyesini test ettikten sonra ise 550 seviyesine tırmanış kaçınılmaz olacak.

Son olarak 10 Ağustos 2020 günü için altın piyasasının alış ve satış fiyatları şöyle:

Gram altın:

Alış: 476,92 Satış: 477,17

Çeyrek Altın:

Alış: 781,20 Satış: 837,10

ONS altın:

Alış: 2.034,71 Satış: 2.035,32

Dünya ekonomisinde bariz bir toparlanma görünmediği sürece altın fiyatlarında yukarı yönlü yeni rekorların görülebileceği piyasa uzmanları tarafından dile getiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP