DOLAR

32,5343

-0.06%
EURO

34,9100

0%
ALTIN(gr)

2.429,51

0,00%
BİST 100

%
TBB’den İşletmelere ilişkin Kredi yapılandırma Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • TBB’den İşletmelere ilişkin Kredi yapılandırma Açıklaması

TBB’den İşletmelere ilişkin Kredi yapılandırma Açıklaması

Türkiye Bakanlar Birliği (TBB) internet sitesinde işletmelere ilişkin kredi yapılandırma açıklaması yaptı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
TBB’den İşletmelere ilişkin Kredi yapılandırma Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBB’nin internet sitesinde yaptığı açıklamasında “Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması, toplam kredilerdeki payı yaklaşık yüzde 90 olan banka ve diğer finansal kuruluş tarafından 19 Eylül itibarıyla imzalanmış ve uygulamaya girmiştir” denildi.

KISA BİR SÜRE İÇİNDE ANLAŞMANIN İMZALANMASI BEKLENİYOR

Bunun yanı sıra açıklamada, iç süreçleri devam eden banka ve diğer finansal kuruluşların kısa bir süre içinde anlaşmanın imzalanması beklendiği belirtildi.

Ayrıca ekonomik performansın beklenmedik kadar kısa sürede ve ölçüde düşüş gösterdiği durumlarda gelişmelerin ekonomik faaliyet üzerindeki olumsuz etkisini sınırlandırmak için ve kısa sürede toparlanmayı desteklemek amacıyla çok sayıda alacaklı ve borçlunun bir araya getirilmesini gerekli kılan uzlaşı platformlarına ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelerede yer verildi:

“Finansal Yeniden Yapılandırma uygulamasının amacı gelir-gider dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını vadelerini ödemekte zorlanan işletmelere destek olmaktır. Bu sayede, borçlarının yeniden yapılandırılması veya yeni bir itfa planına bağlanması sonucunda borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacağı tespit edilen işletmelerin ekonomik faaliyetlerinin sürdürülerek nakit akımlarının düzenlenmesine ve yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olunacaktır.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP