DOLAR

32,6031

0.39%
EURO

34,8266

0.25%
ALTIN(gr)

2.492,17

0,33%
BİST 100

%
Tek Seferlik Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Yapılan Açıklama Herkesi Şok Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Tek Seferlik Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Yapılan Açıklama Herkesi Şok Etti

Tek Seferlik Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Yapılan Açıklama Herkesi Şok Etti

Devlet ödemelerinin bir kısmını periyodik olarak sürdürürken diğer kısmını ise tek seferlik yapılıyor. Vatandaşların refahını düşünen devlet her koşulda ödeme yapmaya devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Tek Seferlik Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Yapılan Açıklama Herkesi Şok Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan ödemeler kişilerin kendisinden de yararken zaman zaman kişilerin yakınlarını da etkiliyor. Pandemi dolaysıyla herkesin bir şekilde desteğe ihtiyaç duyuyor. İster gıda desteği olsun ister yakacak bir şekilde devlete bu sebepten başvur yapmıştır. Kimi destekler ise kişiden ziyade kişinin yakılarına etki ediyor. Özellikle ölüm gibi konularda geride kalan kişiler ne yapacağını bilemiyor. SGK gibi bir güvencesi olmayan vatandaşların daha çok düşündüğü bu durum için devlet de harekete geçti. Buna göre3 iki farklı durum için ödeme yapılacak. Bunlardan ilki cenaze destekleri olarak açıklandı. Ölen kişi SGK’lı ise yakınlarına tek seferlik olacak şekilde ödeme yapılacak.

Gaiplik Kararı İncelenmeli

821 TL olarak hesaplanan ödem için çeşitli kuralla söz konusu. Bunlardan ilki öle3n kişinin ölmeden önceki 3 ay SGK’lı olarak çalışması gerekiyor. Buna ek olarak verilecek 821 TL için ilk hak sahibi kişi ölen kişinin eşi olacak. Eşin ölümü, boşanma durumu ve gaipliği gibi durumlarda o zaman hak çocuklar4a geçecek ve çocuklar inceleme altına alınacak. Çocukların ölümü veya hukuki soybağı ayırımında hak ölen kişinin ana ve babasına geçecek. Ana babanın ölümü veya hukuki redlerde ise cenaze ödemesi cenazeyle ilgilenen kişilere verilir. Gaiplik çocukla eve ana, baba için de geçerli. Bir diğer ödeme ise yetim kalan kız çocukları için bağlanacak maaş olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP