DOLAR

32,5816

0.31%
EURO

34,8203

0.19%
ALTIN(gr)

2.511,39

1,10%
BİST 100

%
Bakan Pakdemirli: Ücretler kaldırılacak

Bakan Pakdemirli: Ücretler kaldırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlıkla ilgili ödenen evrak ücretlerinin kaldırılacağını ve e-Devlet üzerinden tüm işlemlerin yapılmasının çalışmasını yaptıklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Bakan Pakdemirli: Ücretler kaldırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yakın zamanda e-Devlet sisteminden tüm Tarım ve Orman Bakanlığı işlemlerine izin verecek bir proje üzerinde çalıştıklarını ve bu projenin yakın zamanda tamamlanması için çalıştıklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili bazı işlemlerden alınan ücretlerin alınmayacak olduğunu, tüm işlemlerin dijital ortamdan yapılmasına izin vereceklerini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım ile uğraşan ve bakanlık ile ilgili her işlemde bakanlığa gitmeye gerek kalmadan yapılabilecek bu kolaylık sayesinde çiftçilere de daha kolay ulaşabilecek olduklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı, “Bugün itibariyle Türkiye, 941 tane ilçede neyi üreteceğini, neyi üretmemesi gerektiğini çok iyi biliyor. Bununla ilgili havza bazlı çalışmalar yapılmış durumda. Son 15 yılda hayvancılık alanında 2-2 buçuk misli bir artış söz konusu. Bitkisel üretim ise yüzde 20 ile 25 oranında artmış desteklemelere rağmen. Bu da çok önemli bir ev ödevimiz olduğunu gösteriyor. Biz bakanlık olarak değil, tüm paydaşlarımızın da birlikte çalışıp üretiyor olması gerekiyor. Makineler dünyayı ele geçirecek gibi felaket senaryoları çiziliyor. Bunları iyi kullanmayı becerebilirsek burada inanılmaz fırsatlar yatıyor. İnsan hatasından arınmış bir şekilde çok daha iyi yarınların bizi beklediğinin göstergesi. İşin olumlu tarafından bakıyorum ben. İnsanların yaptığı bir takım işleri robotların yapmasını biz bakanlığımızda da konuşuyoruz. Dertsiz tasasız çalışanlarımızın her birinin kendine göre sıkıntısı, aile sorunları olabiliyor. Bunlardan çok yüksek verim almak mümkün değil. İşin sosyolojik boyutu da var. İşte robotlar devreye girerse insanlar ne yapacak diye ama ilerlemiş ülkelerde insanların aç kalmadığını, daha nitelikli işlerde çalıştığını görüyoruz” dedi.

Bakan Pakdemirli, Türkiye’de artık ne üretmesi ve ne üretmemesi gerektiğini bilen çiftçiler sayesinde ve bakanlık tarafından yapılan özel bazı bölgesel çalışmalar ve verilen parasal destekler sayesinde eskiye göre çiftçilerin daha fazla mahsül alabildiklerini ve bunun Türkiye’ye yararının çok fazla olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP