DOLAR

32,5404

-0.01%
EURO

34,9899

0.36%
ALTIN(gr)

2.424,41

0,06%
BİST 100

%
Doğuş Grubu’na Dünya Devi Ortak Geliyor

Doğuş Grubu’na Dünya Devi Ortak Geliyor

2012 yılında Doğuş Grubu sayesinde kurulan ve gıda tüketim yani yemek ve içecek alanında faaliyet gösteren D.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) dünyanın ilk listelerinde yer alan şirketlerle ortak oluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Doğuş Grubu’na Dünya Devi Ortak Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğuş Grubu’na ait olan D.ream bünyesinde yer alan İnternational BV şirketi dünyanın ilk sıralarında yer alan İngiltere menşeili yerleşik uluslararası sermaye fonu olan Metric Capital Partners ve Singapur devlet fonu olan Temasek ile hisselerinin % 17’sini satarak ortak oluyor. Hisselerinin % 17sini Temasek ve Metric Capital Partners’e satan Doğuş grubu hisselerinin devrini 200 milyon dolara gerçekleştirirken şirketin bütün değeri ise 1,2 milyar dolar olarak belirlenmiştir.

5 Sene Önce Başlayan Yatırım

Doğuş grubu yaklaşık 5 sene önce başlatmış olduğu yatırımlarla adından söz ettiren ve yatırıma başlamış olduğu ilk tarihten bugüne kadar çalışma alanına getirmiş olduğu düzen, çalışma kalitesi, yenilikler ve kurumsallık olduğu belirtilmektedir. Zaman geçtikçe farklı faaliyet alanlarında hizmet veren şirket şimdilerde dünya firmaları ile yeme içme sektörü üzerine bir ortaklık kuruyor.

Hizmet Vermek Büyük Mutluluk

Doğuş grubunun başında bulunan yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk yapmış oldukları hisse devri ile ilgili olarak Metric ve Temasek gibi dünyanın ilk sıralarında yer alan şirketlerin Türkiye’ye yatırım yapmasına aracı olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Doğuş grubunun yapmış olduğu yatırımlar, liderlikler ve yeni ortaya çıkarttıkları değerler ile kurulduğu günden bugüne kadar başarısını göstermiş olduğunu ifade etti. Grubun hizmet verdiği alanlardan biri olan hizmet, servis, yeme-içme sektörlerinde yapmış oldukları çalışmaların dünya genelinde beğenilerek, kabul gördüğü görmenin kendilerinde büyük memnuniyet yarattığını belirtti.

Yeni Değerler Yaratmaya Devam Edecekler

Doğuş grubunun yapmış olduğu yatırımlar ve dünya devleri ile kurmuş olduğu ortaklıklar doğrultusunda yeni değerlerin yaratılmasında ve geliştirilmesinde çalışmalarına devam edeceklerini Doğuş grubu yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk konuşmasında ifade etti. Buna ilave olarak Doğuş grubu yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk Türkiye’deki turizme büyük katkılar koymak ve ülkemizdeki lezzetlerin dünyada tanınması için misafirperverlik yapmek ve girişimlerde bulunmanın kendilerinin asıl görevlerinden birini olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP