DOLAR

32,5271

0.22%
EURO

34,7698

0.09%
ALTIN(gr)

2.488,47

1,08%
BİST 100

%
Hong Kong ve Avustralya’dan Blockchain Atağı

Hong Kong ve Avustralya’dan Blockchain Atağı

2013 yılının son çeyreğinde hayatımıza giren Bitcoin gerçeğinin şu an günümüzde de hala sürekliliğini koruyor olması ve üzerine her yeni gün yeni teknolojilerle geliştiriliyor olması, korkutucu bir bütçenin ayrılmış olduğu gerçeğini yansıtmakta. Kripto paralarda ki özellikle son dönemlerde çokça zikredilen Bitcoin’in avantajı olduğu kadar dezavantajı da bulunmakta.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Hong Kong ve Avustralya’dan Blockchain Atağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin, diğer bir adıyla kripto paranın korunması gün geçtikçe daha da zor hal aldı. Bu yüzden Hong-Kong ve Avustralya menkul kıymetler borsasında Blockchain teknolojisini uygulamak için yeni kararlar aldı. İki devletin aralarında imzalamış oldukları anlaşmada, sanal paranın korunumu konusunda büyük adımlar atılmaya başlanacağının sinyalleri verildi.

Blockchain nedir?

Blockchain kelime anlamına bakıldığında zincirleme bir modelle inşa edilen, takip edilebilen fakat şimdilik kırılamayan bir altyapı sistemi olarak kullanılmakta. Kullanım aşaması aslında basit görünse de karmaşıklığıyla detaylarda gizli olduğu gözler önüne serildi. Blockchain ile birlikte aracıların ortadan kaldırılması, alıcı ve satıcının direkt olarak işlem yapabilmesi kolaylığını sunmakta. Böylelikle geçmiş dönemlerde yaşanılan siber saldırılar sonucunda kaybedilen yaklaşık 12 milyar dolar sanal paranın önüne geçilmesi ve olası bir saldırıda zararların minimum seviyede tutulması sağlanacak.

Sanal Parayı İlerleyen Dönemlerde Ne Bekliyor?

Finans sektöründe uzun bir süre çalkantıya sebep olan sanal para teorisi gün geçtikçe daha hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini belirten HKEX’in CEO’su Charles Lee ilerleyen zamanlarda risk boyutlarının azalacağını ve sanal para sisteminin güvenli bir hal alacağını belirtti.

Blockchain nasıl uygulanacak?

Hong Kong Borsalar ve Takas Piyasası (HKEX), Blockchain teknolojisinin uygulanması için Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX) ile iş birliği yapacağını duyurdu.

ASX 2017 yılının Aralık ayında o an süregelen işlem sistemlerini öz sermaye işlemleri için değiştirmek üzere Blockchain kullanmaya başlayacağını ilan edip, bu sistemi kullanmaya başlayan ilk borsa olduğunu söyledi. Yapılacak olan HKEX anlaşması ile birlikte Blockchain teknolojisinin ileri seviyelere gidebileceğini söyleyen Lee, Financial Times’a yaptığı açıklama da şunları dile getirdi;

“Maalesef bu alan, seçtiğimiz taşeronları çok değiştirdi. Nihayetinde çok kullanışlı olmayan bir hale çevrildi. Bunu kendimiz de yapmak istemiyoruz, bu yüzden Australian Securities Exchange (ASX) ile çalışacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP