DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Para Reklamlarına Bir Engel de Twitter’dan

Kripto Para Reklamlarına Bir Engel de Twitter’dan

Son zamanlarda sayıları ciddi anlamda artış gösteren sahte kripto paraların çok fazla insanı mağdur etmesi gündemde. Bunun önüne geçmek isteyen Twitter tıpkı Google ve Facebook gibi kripto para reklamlarını engellemek için girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Kripto Para Reklamlarına Bir Engel de Twitter’dan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Facebook ve Google’ın ardından harekete geçen Twitter’ın kripto paralarla alakalı sahte reklamları ya saklamayı planladığı belirtiliyor. Sky News’in yaptığı habere göre popüler sosyal medya sitesinin mevcut reklam politikalarını önümüzdeki iki hafta içerisinde güncellemesi bekleniyor.

Sosyal medyanın bir diğer popüler internet sitesi olan Facebook ise bitcoin ve ethereum gibi popüler kripto paralar da dahil olmak üzere tüm kripto paralara yönelik reklamları, ocak ayında aldığı yeni reklam politikası kararıyla yasaklamış, dünya veri arama devi Google da tıpkı Facebook’un yaptığına benzer bir yasağı kendi reklam servisi olan Google Ads’te devreye sokmuştu.

Sayıları her geçen gün artan kripto paraların belirli kısmının, sahte siteler kurarak ve bu sitelere koydukları “Kripto Politikalar” ile insanları dolandırmaya yönelik hareket ettiği belirtiliyor. Hedefledikleri insanlara ulaşmak için ise Facebook, Twitter gibi insanlar tarafından sıkça kullanılan sosyal medya sitelerine reklam verip çok daha fazla insana ulaşmak isteyen “Kripto dolandırıcılar” bu sayede pek çok kişiyi mağdur ediyor. İlk olarak Facebook ardından ise Google, bu kripto dolandırıcıların önüne geçmek için reklam politikalarını güncellemişti. Sırada ise bir başka popüler sosyal medya sitesi Twitter var.

Twitter’ın yeniden düzenleyeceği reklam politikasıyla yeni kripto paraların arz reklamları, kripto para satışlarına dair reklamlar ve dijital cüzdanlara yönelik reklamlar da dahil kripto reklamları tamamen yasaklayacağı söyleniyor. Popüler sosyal medyanın ayrıca kripto para borsalarına da yönelik reklam engellemesi yapmak istediği ancak bazı güvenilir ve resmi kurumlar tarafından desteklenen borsalara ayrılacalık da gösterebileceği konuşuluyor.

Öte yandan bu reklam engelleme politikası Twitter’ın kripto paralara karşı attığı ilk adım da olmayacak. Popüler sosyal medya sitesi geçtiğimiz hafta ünlüler adına sahte hesaplar açıp kullanıcılara küçük müktarda kripto paralar satmaya çalışan kişileri de engelleyeceğini duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP