DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Emeklilere Müjde! Beklenen Haber Sonunda Geldi

Emeklilere Müjde! Beklenen Haber Sonunda Geldi

Emeklilik hayali olan pek çok vatandaş emeklilik yaşı için SGK’nın hesaplama araçlarını kullanmakta. Herkesin engellere takılmadan bir an önce emeklilik maaşını almak. Emeklilikte yaşa takılanların bu zamana kadar verdiği mücadele sonunda bitiyor mu? Erken yaşta emekli olma şartları nelerdir? Kritik tarih ne zaman? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Emeklilere Müjde! Beklenen Haber Sonunda Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pek çok uzman bir araya gelerek emeklilere haklarını verebilmenin yollarını aramakta. Haklı-haksız taraf bulunmasa da herkes hak ettiği emeğin karşılığını almak için uğraşıyor. Yıllardan beri devam eden EYT(Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mücadelesi ise bir türlü bitmiyor. Bu sürecin ilerleyen zamanlarda nasıl değişeceği merakla beklenirken yeni bir konu gündeme geldi. 50 yaşını dolduran herkesin emekli olabileceği söylentisi tüm haber kanallarında dolaşmaya başladı. Emeklilik süresini yalnızca cinsiyet değil sigortanın başlangıç tarihi de etkilemekte. Buna göre hesaplamalar karışık gibi görünse de aslında basit bir tabloyla siz de emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Emeklilik Yaşı Kaç Oldu?

Son duruma göre belirlenen hesaplama yöntemi ise şöyle: 9.09.1999 yılında ve öncesinde ilk kez sigortası başlayanlar ile 31.12.2011 tarihinden önce 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 prim günün dolduran erkekler 55 yaşında; kadınlar ise 54 yaşında emekli olmaya hak kazanıyorlar. Belirlenen tarihlerden önce sigortası başladığı halde 3600 prim günleri dolmayanlar erkekler 59 yaşında kadınlar ise 58 yaşında emekli oluyor. Bu durum memurlar ve bağ-kurlular için de benzer bir durum göstermekte. Yapılan yeni değişikliklerde prim sayısının daha da uzadığını gören vatandaşlar isyan etmeye başladı. Hükümetin buna nasıl bir düzenleme getireceği ise henüz bilinmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP