DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
2023 Güncel Banka Listesi – Hangi Bankalar Borç Transferi Kredisi Veriyor?

2023 Güncel Banka Listesi – Hangi Bankalar Borç Transferi Kredisi Veriyor?

ABONE OL
16 Aralık 2022 21:50
2023 Güncel Banka Listesi – Hangi Bankalar Borç Transferi Kredisi Veriyor?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Borç transfer kredisi veren bankalar listesini ve transfer esnasında gerekli olan evraklar ile koşulları ilgilileri için derledik. Borç transferi ile borç kapatma kredisi veren bankalar, diğer bankalar ile olan kredi borçlarının ya da kredi kartı borçlarının tek çatı altında toplanarak ödenmesine yönelik olanaklar sunmaktadırlar. Borç transfer kredisi veren bankalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Akbank
  • Ziraat Bankası
  • Şekerbank
  • Vakıfbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank

Bu bankalar, kendi bankalarında bulunan borçlar ile diğer bankalarda bulunan borçların tek hesap altında toplanmasına yönelik avantajlı fırsatlar sunmaktadırlar. Her banka için sunulan avantajda farklılıklar olmaktadır. Bu farklılıklar; vade seçenekleri, faiz oranları ya da kredi finansmanı gibi değişiklikler içermektedir.

Borç Transfer Kredisi Almanın Kriterleri

Borç transfer kredisi almak için sunulan kriterler, BDDK tarafından düzenlenmiş olan kriterlerdir. Bankalar bu kriterlere ek olarak kendi özel koşullarını da oluşturabilmektedirler. Borç transfer kredisi almak için şu kriterlerin öncelikli olarak sağlanması gerekmektedir:

  • Farklı bankalara borcu olan kişilerin, tek bir banka özelinde borçlarını birleştirip ödemesi mümkünken aynı banka içerisindeki farklı borçlar başka bir kredi kategorisinde değerlendirilmektedir.
  • Borç transfer kredisi alabilmek için, borçların herhangi bir icra takibi altında bulunmaması gerekmektedir.
  • Konut kredisi borçları üzerinden bir transfer kredisi kullanmak mümkün olmamaktadır.
  • Borç transfer kredileri; ihtiyaç kredileri, kredi kartı borçları, araç kredileri için geçerli olmaktadır.
  • Maksimum 36 ay vadeli yapılandırmalara izin verilmektedir.

Borç transfer kredisi veren bankalar içerisinde Akbank tercihinde bulunanlar için şubelere giderek ön başvuru formunu doldurmaları beklenmektedir. Ön başvuru formunun olumlu olması halinde banka yetkilileri müşterileri arayarak sözleşme süreçlerini başlatabilmektedir.

Akbank transfer kredileri, Akbank Direkt uygulaması üzerinden de başvuru süreçlerini yürütebilmektedirler. Bunun için mobil uygulamaların ya da internet bankacılığının kullanılması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Borç Transfer Kredisi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Ziraat Bankası borç transfer kredisinde gerekli görülen belgeler, kişilerin bu kredi kriterlerine uyup uymama durumlarının tespit edilmesine yönelik olmaktadır. Gerekli görülen belgeler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Nüfus cüzdanı
  • Gelir durumunu beyan eden belge
  • Ödenmiş herhangi bir fatura nüshası

Bu belgeler ile yapılan başvurular esnasında müşterilerin kredi sicil değerleri incelenmekte ve kredi kullanımı için uygun olup olmadığına yönelik bir karara varılmaktadır. Bu süreç, bankanın Bireysel Müşteriler danışmanlık kısmında yürütülmekte ve bir müşteri danışmanı ile doğrudan iletişim kurulmaktadır.

QNB Finansbank Borç Transfer Kredisi Nasıl Kullanılır?

QNB Finansbank ile borç transfer kredisi kullanmak, internet üzerinden hızlı başvuru olanakları ile mümkün olmaktadır. İnternet üzerinden ön başvuru formu doldurulmakta ve onaylanan krediler için müşteri temsilcileri tarafından görüşmeler planlanmaktadır.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP