Borç transferi ile borç kapatma kredisi veren bankalar, diğer bankalar ile olan kredi borçlarının ya da kredi kartı borçlarının tek çatı altında toplanarak ödenmesine yönelik olanaklar sunmaktadırlar. Borç transfer kredisi veren bankalar, şu şekilde sıralanmaktadır:
Bu bankalar, kendi bankalarında bulunan borçlar ile diğer bankalarda bulunan borçların tek hesap altında toplanmasına yönelik avantajlı fırsatlar sunmaktadırlar. Her banka için sunulan avantajda farklılıklar olmaktadır. Bu farklılıklar; vade seçenekleri, faiz oranları ya da kredi finansmanı gibi değişiklikler içermektedir.
Borç Transfer Kredisi Almanın Kriterleri
Borç transfer kredisi almak için sunulan kriterler, BDDK tarafından düzenlenmiş olan kriterlerdir. Bankalar bu kriterlere ek olarak kendi özel koşullarını da oluşturabilmektedirler. Borç transfer kredisi almak için şu kriterlerin öncelikli olarak sağlanması gerekmektedir:
Akbank Borç Transfer Kredisi Olanakları Nelerdir?
Akbank ile kullanılan borç transfer kredisinin olanakları, BDDK kriterlerinin yanı sıra banka yetkilileri ile belirlenmektedir. Bu olanaklar şu şekilde sıralanmaktadır:
Borç transfer kredisi veren bankalar içerisinde Akbank tercihinde bulunanlar için şubelere giderek ön başvuru formunu doldurmaları beklenmektedir. Ön başvuru formunun olumlu olması halinde banka yetkilileri müşterileri arayarak sözleşme süreçlerini başlatabilmektedir.
Akbank transfer kredileri, Akbank Direkt uygulaması üzerinden de başvuru süreçlerini yürütebilmektedirler. Bunun için mobil uygulamaların ya da internet bankacılığının kullanılması gerekmektedir.
Ziraat Bankası Borç Transfer Kredisi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Ziraat Bankası borç transfer kredisinde gerekli görülen belgeler, kişilerin bu kredi kriterlerine uyup uymama durumlarının tespit edilmesine yönelik olmaktadır. Gerekli görülen belgeler şu şekilde sıralanmaktadır:
Bu belgeler ile yapılan başvurular esnasında müşterilerin kredi sicil değerleri incelenmekte ve kredi kullanımı için uygun olup olmadığına yönelik bir karara varılmaktadır. Bu süreç, bankanın Bireysel Müşteriler danışmanlık kısmında yürütülmekte ve bir müşteri danışmanı ile doğrudan iletişim kurulmaktadır.
Ziraat Bankası borç transfer kredisi için bankanın belirlemiş olduğu maksimum kredi finansman tutarı, 50.000 TL olarak belirlenirken, uygulanan ortalama faiz oranının %0,98 olduğu bilinmektedir.
QNB Finansbank Borç Transfer Kredisi Nasıl Kullanılır?
QNB Finansbank ile borç transfer kredisi kullanmak, internet üzerinden hızlı başvuru olanakları ile mümkün olmaktadır. İnternet üzerinden ön başvuru formu doldurulmakta ve onaylanan krediler için müşteri temsilcileri tarafından görüşmeler planlanmaktadır.
Borç transfer kredisi veren bankalar arasında yer alan QNB Finansbank, 10.000 TL tutarına kadar kredi finansmanı sağlamaktadır. Bu finansman tutarları, 60 aya kadar vadeli şekilde ödenebilmektedir. Finansbank özelinde minimum faiz oranı %0,89 iken, maksimum vade oranı %1,43 olarak uygulanmaktadır.
Örneğin 10.000 TL tutarında kredi kullanımı 60 ay vade ile geri ödenmek istendiğinde aylık taksitlendirmeler 283 TL olarak belirlenmektedir.
Finans365.com / Özel İçerik
GÜNDEM
25 Mayıs 2022GÜNDEM
25 Mayıs 2022KRİPTO PARALAR
25 Mayıs 2022KRİPTO PARALAR
25 Mayıs 2022KRİPTO PARALAR
25 Mayıs 2022KRİPTO PARALAR
25 Mayıs 2022KRİPTO PARALAR
25 Mayıs 2022