DOLAR

32,3490

0.29%
EURO

35,1363

-0.06%
ALTIN(gr)

2.307,83

1,37%
BİST 100

%
Bakanlık Duyurdu! Milyonlarca İnsana Ucuz Ev Müjdesi!

Bakanlık Duyurdu! Milyonlarca İnsana Ucuz Ev Müjdesi!

Aile çalışma ve sosyal hizmet bakanlığı yapılmış olan yeni düzenler ile engelli olan vatandaşlara güzel haberi duyurdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Bakanlık Duyurdu! Milyonlarca İnsana Ucuz Ev Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2030 yılı için engelsiz yaşam vizyon belgesi hazırlanmaya devam edilirken, teşvik verilmesi adına yeni programlarda geliştirilmeye başlandı.

Uygun vadeli konut teslimleri engelli vatandaşlar için özel olarak sağlanacak. Engelli vatandaşların ekonomik açıdan daha kuvvetli olması sağlanmaya çalışılırken, kendilerine uygun evlerde yaşamaları sağlanacak.

Konut haberlerine ilave olarak engelli vatandaşların kendi el becerilerine yatkın olan faaliyetlerde yaygınlaştırılırken, sağlık ve güvenli çalışma kuralları da yeni düzenlemelere sokuluyor.

Ayrımcılık İçeren Durumlar Ayıklanacak

Engelli insanlar üzerinde birtakım ayrımcılık içeren konular, tekrar gözden geçirilerek düzenlemelere tabi tutulacak. Hakların ihlal edilmesi durumun da ise gerekli prosedürler ve ilgili yerler başvuruya açık olacak.

Eğitim Müfredatı Düzenlenecek

Engelli insanların fiziki yetenek ve zihinler yetenekleri göz önünde bulundurularak gerekli güçlendirmelere yer verilecek. Bu eğitim kapsamında eğitimin her alanında personellerde güçlendirilecek.

Ekonomik Statüleri Güçlendirilecek

Engelli insanların ekonomik yaşamları ve imkânları da genişletilecek. Engelli vatandaşların işe ayak uydurma süreçleri bazı faaliyetlerle desteklenecek. İş ilanları başvuru formları ve başvuruları dâhil olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği altında çalışma olanakları ve istihdam olanakları düzenlenerek daha iyi bir konuma getirilmesi hedefleniyor.

Adalet Hizmetlerine Erişim Ve Siyasal Katılım Olanakları Güçlendirilecek

Adalet hizmetlerine olan erişimler iyileştirilirken, siyasi yaşama katılım olanakları da artırılacak. Engelli insanların adli süreçleri olması durumunda yaş ve engel durumları da göz önünde bulundurulacak. Bunun yanında seçim zamanları da seçimlere bağımsız şekilde katılımları sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP