DOLAR

32,3305

0.24%
EURO

35,0980

-0.09%
ALTIN(gr)

2.293,85

0,73%
BİST 100

%
Dev Banka Raporladı! Dolar Kurunda Yeni Hedefi 4,70 TL

Dev Banka Raporladı! Dolar Kurunda Yeni Hedefi 4,70 TL

Dolar fiyatlarının hareketlenmesinin ardından piyasaların gözü dolar fiyatları ne olur sorusunun cevabını aramaya başladı. Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan BNY Bank'ın stratejisti Türk Lirası için önemli bir analizde bulundu. ABD yaptırımlarına rağmen dolar/tl tarafında hedefin 4,70 tl olabileceğini belirtti. İşte dolar fiyatlarına güncel yorum ve analizler

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Dev Banka Raporladı! Dolar Kurunda Yeni Hedefi 4,70 TL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Bankasından Türk Lirası için önemli açıklama geldi. Amerika’nın önde gelen bankalarında Bank of New York ekonomisti Daniel Tenengazuer, Türkiye’nin ekonomik verilerinin geçtiğimiz yıllara göre iyileşme gösterdiğini ve dolar/tl’nin adil değerinin 4,70 seviyelerine yakın olduğunu açıkladı.

Hazırladığı raporda özellikle turizm gelirlerinin arttığını ve jeopolitik iyileşme ile birlikte ekonominin iyileştiğini belirten ünlü ekonomist, cari dengenin düzelmesi dolar kurunun aşağı doğru baskılayacak dedi.

ABD Yaptırımlarına Tampon Yapabilir!

Yaptırımlar konusuna değinen stratejist, ABD’nin olası yaptırımlarına karşı iyileşen ekonomik veriler tampon görevi görecek ve kur üzerindeki baskıyı azaltacak ifadelerini kullandı.

Gelişen ülke para birimleri ihracat rekoru kırmaya devam ediyor. Dolar karşısında değer kazanmaya devam eden gelişen ülke para birimleri içerisinde TL’nin yurt içi ekonomik verileri yaptırım baskılarını karşılayacak kadar cazip bir para birimi olduğunun altını çizdi.

Dolar/Tl saat 14:46’da 5,88 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP