DOLAR

32,3479

0.25%
EURO

35,1044

-0.12%
ALTIN(gr)

2.306,95

1,30%
BİST 100

%
Avrupa’nın 22 Ülkesi’nde Blockchain Teknolojisi Konuşuluyor

Avrupa’nın 22 Ülkesi’nde Blockchain Teknolojisi Konuşuluyor

Blockchain adında Avrupa kıtasında bulunan 22 ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu yeni bir teknoloji ortaklığı olmaktadır. Blockchain üzerinden yapılan araştırmalar sonucunda alınan verilerin paylaşılmasının hareketi oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Avrupa’nın 22 Ülkesi’nde Blockchain Teknolojisi Konuşuluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun üyelerine yaptığı katılım çağrısı; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, İrlanda, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya ve İngiltere oldu. Avrupa Birliği Komisyonunun oluşturduğu ortaklıkta, bu ortaklığın adının AvrupaBlockchain Ortaklığı olarak adlandırıldığı açıklandı.

Kurulan Yeni Avrupa Birliği Ortaklığı

Blockchain teknolojisini yeni ortaklık şeklinde kurmanın amacı, Blockchain teknolojisinde üye olan ülkelerin geliştirdikleri teknolojiler ve düzenmeleri için belirledikleri yaklaşımların parçalar halinde olmasından ise, bir bütün olarak birliğin sağlanması ve geliştirilen blockchain uygulamalarının Avrupa birliği sınırları çerçevesinde yaygınlaşmasını sağlamak. Mariya Gabriel, Avrupa Komisyonu üyesi olarak, Dijital Ekonomi ve Toplum konusunda, kamu hizmetlerinin gelecekte görülebilir blockchain teknoloji altyapısını benimseyeceğini ve kurulmuş olan ortaklık sayesinde blockchain teknolojisi potansiyelinin insanlara daha sağlam ve sağlıklı hizmet vermek için kullanılabileceğini söyledi. Bu anlamda blockchain teknolojisi için Avrupa Birliği ülkelerinin büyük bir ortak olarak çalışması büyük bir avantaj olacaktır. Böylece Avrupa ülkelerinde blockchain uygulamaları daha hızlı gelişecek, yaygınlaşacak ve insanlar daha fazla hizmet alabilecek hale gelecektir.

Blockchain Teknolojisi Ortaklığı

Ortaklığın kurulma amacının en büyüğü, blockchain teknolojisi üzerine yapılacak çalışmaların bir platform üzerinde, hepsinin bir arada olmasıdır. Bu anlamda, farklı blockchain teknolojileri ile de beraber çalışılabilmesi için, farklı bir araştırma da ayrıca yapılacaktır. Mariya Gabriel, blockchain teknolojisinin Avrupa Birliği ülkeleri için, kendi bilgi sistemlerini tekrardan yenilemek ve kullanıcıların güvenini ve kişilerin verilerin güvenli bir şekilde korunabilmesi için verilen bir destek olduğunu açıkladı. Blockchain teknolojisi sadece kişisel değil, ayrıca kamu hizmetleri ve şirketler için de faydalı olabilmesi için ortaya konulan, yeni iş imkanlarının da yaratıldığı bir sistem olduğunu anlattı. Geçtiğimiz ayda, Avrupa Birliği Komisyonu, blockchain teknolojisinin araştırması çerçevesinde, Blockchain Observatory and Forum adında bir birim oluşturdu ve bu birim üzerine çalışmalar yine devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP