DOLAR

32,5589

0.14%
EURO

35,0031

-0.11%
ALTIN(gr)

2.439,08

0,14%
BİST 100

%
Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara’da Ekmeğe Zam Yok, Pide 1 TL’den Satılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara’da Ekmeğe Zam Yok, Pide 1 TL’den Satılacak

Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara’da Ekmeğe Zam Yok, Pide 1 TL’den Satılacak

Mansur Yavaş yeni günde Ankaralıların yüzünü güldürecek haberini verdi. Ankara'da halk ekmeğe zam uygulaması yok. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara’da Ekmeğe Zam Yok, Pide 1 TL’den Satılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mansur Yavaş yeni günde Ankaralıların yüzünü güldürecek haberini verdi. Bu sene Ankara da halk ekmeğe zam uygulaması olmayacağı gibi ramazan günlerinin vazgeçilmezi olan halk ekmek ramazan pidesinin de 1 türk lirasından satılacağı açıklandı.

Halk Ekmek Ramazan Pidesi 1 Türk Lirası!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vatandaşın ekonomisini düşündü. Yavaş’ın talimatı ile bu sene halk ekmeğe zam yok. 250 gramlık olan halk ekmek, 70 kuruştan satılmaya 2019’da da aynı şekilde satılmaya devam edilecek. 1 türk lirasından satılıcak olan Halk ekmek ramazan pidesi de 250 gram olacak. 30 gün yani Ramazan ayı içerisin de her gün Halk Ekmek Satış Mağazaları ve büfelerinde vatandaşlar pidesini 1 tl’den alabilecek.

İşte Mansur Yavaş’ın O Açıklaması;

“Başkentlilerin ucuz ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için halk ekmeğine zam yapılmayacak. Vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulanabilecek tüm imkanları kullanmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı. Hijyenik ve el değmeden üretilen, vatandaşların soflarında vazgeçilmezi olan halk ekmeğe aynı fiyat uygulaması ile devam…

Ayrıca arştırılan bilgilere göre piyasada ekmek fiyatlarına yapılmış olan artıştan sonra kapasite artırma kararı alan Halk Ekmek Fabrikası Zamlardan önce günlük 750 bin adet ekmek ve ekmek çeşidi üretiyordu fakat isteğin artması ile beraber kapasitesini 815 bine çıkardığı açıklandı. Çok yakından yoğu talepten dolayı çıkan ekmeğin 910 bine yükselmesi beklenmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP