DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İş Bankası Çinlilerle İş Birliği Yaptı

İş Bankası Çinlilerle İş Birliği Yaptı

Ülkemizin saygın bankalarından Türkiye İş Bankası Çin ile ilişkili projelerin finansmanının sağlanması amacıyla başkent Pekin'de Çin Kalkınma Bankası ile işbirliği çerçeve anlaşması imzaladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
İş Bankası Çinlilerle İş Birliği Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın saygın kalkınma bankalarından olan Çin Kalkınma Bankası ile imzalanan işbirliği anlaşması ile Türkiye İş Bankası bir çok farklı alanlarda finansman sağlamayı öngörüyor.

Türkiye-Çin Ticaret Hacmini Büyüyor

Çin ile yapılan ikili ticaret hacmi 2017 yılı sonunda 26,3 milyar Dolar seviyesinde. 2000’li yıllarda ikili ticaret hacmi sadece 1 milyar dolar seviyelerinde iken hızla büyümektedir. Türkiyenin dünya genelinde en büyük ticari işlem yaptığı ikinci ülke olan Çin, Asya-Pasifik Bölgesinde ise birinci sırada bulunmaktadır. Çin yıllık %6,9 büyüme oranı ve 11 Trilyon 8 milyar dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ile en büyük ikinci ekonomi konumundadır. Çin ekonomisi için 2018 yılı için sert iniş öngörüleri olsa da 2017 yılında olduğu gibi Çin için büyümedeki yavaşlama son derece düşük rakamlarda kaldığı görülmektedir. Dünya gelirinin değişiminde en büyük payı özellikle Çin’in aldığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Ülkemizin de bu gelişim doğrultusunda ikili ilişkileri artırması ve iyileştirmesi arzu edilen bir durumdur.

Ortak Hedefler ile Yatırımları Büyülteceğiz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ikili ticari ilişkilerin katma değer katarak artmasını umduğu belirterek yapılan işbirliği ile iki ülke arasında istenilen seviyelerde ticari hacmin yakalanacağını belirtti. Ortak hedeflere ulaşmak için önemli bir temelin oluştuğunu dile getiren Bali konuyla ilgili ayrıntıları şu şekilde aktardı: “Dışarıdaki yatırımlarını en hızlı arttıran ülkeler arasında yer alan ve küresel olarak en büyük yatırımcı konumuna gelmekte olan Çin’in, “Kuşak ve Yol” stratejisinin de katkısıyla bu konumunu daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. Ülkemize uzun vadeli yatırımların kazandırılması ve ticaretin artırılması açısından, Çinli kuruluşlarla işbirliğinin öneminin giderek artacağına inanıyoruz. Çin Kalkınma Bankası ile işbirliğimiz kapsamında da Çin bağlantılı projeler için müşterilerimize verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz.” Bilgi ve deneyimlerin karşılıklı paylaşılması ikili ilişkilerin artırılmasında önem arz edeceğini işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP