DOLAR

32,6052

0.27%
EURO

34,8122

0.4%
ALTIN(gr)

2.408,89

-0,97%
BİST 100

%
Emeklilik Yaşı Gelen Esnafa Geriye Dönük Borçlanma Talebi!
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilik Yaşı Gelen Esnafa Geriye Dönük Borçlanma Talebi!

Emeklilik Yaşı Gelen Esnafa Geriye Dönük Borçlanma Talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik yaşı gelmesine rağmen emekli olamayan vatandaşlar için çok önemli talep de bulundu. Yeni yasal düzenleme geliyor mu?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Emeklilik Yaşı Gelen Esnafa Geriye Dönük Borçlanma Talebi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün çok önemli açıklamalarda bulundu. Genel Başkan’nın gündeminde Emekli yaşı gelmiş hatta geçmiş fakat emekli olamayan esnaf vatandaşlar vardı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken emekli olamayan vatandaşların sesi oldu.

Emeklilik yaşı gelmesine rağmen 2000 yılından önce BAĞKUR’a kayıt yaptırmadığı sebebiyle bu imkana bir türlü kavuşamayan esnafa, oda ve vergi kayıtları dikkate alınarak geriye dönük borçlanma imkanı sağlanması gerektiğini Başkan Bendevi Palandöken vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında, esnafın Bağ- Kur gibi önemli bir soru sorununun olduğunu ve bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Palandöken; “Geriye Dönük Borçlanma İmkanı Sağlanmalı!”

Bendevi Palandöken emekli olamayan vatandaşlar için yazılı bir açıklama da bulundu. İşte o yazılı açıklama; “Binlerce esnaf, vergi ve oda kaydı dikkate alınarak emekli olmanın yolunu açacak yeni yasal düzenlemeyi bekliyor. Emeklilik yaşı gelen esnafa, oda ve vergi kaydı dikkate alınarak geriye dönük borçlanma imkanı sağlanmalı. BAĞKUR sigortalılarının, vergi mükellefiyetleri bulunan dönemlerinin borçlanılması ve sigortalılık süresi olarak değerlendirilmesi konusunda daha önce birkaç kez geriye dönük borçlanma hakkı verildi.

Ancak esnafımızın büyük çoğunluğu ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bir yıllık sürede borcunu yapılandıramadı ve düzenlemeden faydalanamadı. Esnafın gözü kulağı, vergi ve oda kaydı dikkate alınarak geriye dönük borçlanma hakkı sağlayacak yeni bir yasal düzenlemede” açıklamasını yaptı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP