DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Bu Meslekte Çalışanlara 3500 TL İşte O Meslekler!

Bu Meslekte Çalışanlara 3500 TL İşte O Meslekler!

Asgari ücretli çalışan vatandaşlara siyasi partilerden çok önemli bir sevindirici haber geldi. 2021’deen düşük asgari ücret ne kadar olacak? 3500TL maaş hangi mesleklere verilecek? Mesleki asgari ücretle ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Bu Meslekte Çalışanlara 3500 TL İşte O Meslekler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret ile ilgili yapılan bütün açıklamalar vatandaşların yakın takibinde yer alıyor ve bu konuda çok araştırma yapılıyor. Asgari ücret tespit komisyonu her sene belirli zamanlarda ücret belirleme toplantısı düzenlemektedir. Bu toplantının ardından yeni dönemde yapılacak olan zamlar açıklanmaktadır. Asgari ücrete dair yapılan araştırmalar güncel olarak değişiklik göstermekte yeni dönem için alınacak karar yapılan toplantıda belirleniyor. İkramiye verilmesinden temmuz zammına kadar birçok beklenti içinde olan asgari ücretliye son olarak mesleki asgari ücret uygulaması yapıldı.

Hangi Meslek İçin Kaç TL Ücret Ödenecek?

Özellikle inşaat sektöründe iş gören vatandaşlara en çok asgari ücret verilecek. İnşaat işçilerinin günlük ücretinin 200 TL civarında olması yemek ve başka giderlerinin de bu ücrete dâhil edildiği biliniyor. İnşaat sektöründe çalışan işçinin aylık alması gereken tutar 4500TL’yi geçiyor. Lokanta ve döner ustası gibi mesleklerde çalışan işçiler içinde aynı şekilde günlük 200 lira ücret veriliyor. Bu uygulama hayata geçtiği takdirde yevmiye usulü çalışan bu vatandaşlar hem ekonomik anlamda kayıt altına alınmış olacak, hem de SSK primleri ödenmiş olacak. Bu durumda mesleki asgari ücret uygulaması vatandaşa sosyal statü kapsamında bazı haklar tanırken diğer taraftan ise herhangi bir kayıp yaşamasına neden olacak mı bilinmiyor.

Mesleki Asgari Ücret Nasıl Belirlenir?

Her sektör altında asgari ücret tutarı belirlemek kolay bir iştir. Zorluğuna bakılarak ücretlendirme yapılmasını ön gören çalışmalar, çalışanların yaptıkları iş ve bulundukları sektöre bakılarak gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Örneğin inşaat içinde aktif olarak çalışan işçi vatandaş ile masa başında çalışan işçi aynı asgari ücrete sahip olamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP