Aşı Çalışmaları Dengeleri Değiştirdi Altın Piyasasında Son Durum Nasıl Olacak?
  • Finans 365
  • Altın
  • Aşı Çalışmaları Dengeleri Değiştirdi Altın Piyasasında Son Durum Nasıl Olacak?

Aşı Çalışmaları Dengeleri Değiştirdi Altın Piyasasında Son Durum Nasıl Olacak?

Bir yandan pandeminin kendisi bir yandan aşı çalışmaları piyasalarda gerginlik oluşturmaya devam ediyor. Pandeminin oluşturduğu sıkıntılı durum ons değerlerini yukarı taşırken aşı-ilaç çalışmaları piyasaları rahatlatıyor. Bu durum altının lehine bir sonuç doğuruyor. Yatırımcılar ise belirsizlikten şikayetçi. Son durum için dikkatle anlık altın değerini takip ediyorlar. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Aşı Çalışmaları Dengeleri Değiştirdi Altın Piyasasında Son Durum Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Virüs Piyasaları Ele Geçirdi

Merkez Bankası Para Politikalar Kurumu’nun son dönemde yaptığı açıklamalar ve aldığı kararlarla altın fiyatlarının seyrini değiştiriyor. Altın dolar hattı üzerindeki dengeyi korumaya çalışan kurum faiz açıklamalarıyla gündeme geliyor. Faiz kararlarının açıklanmasıyla beraber altın fiyatlarında olumlu yönde değişim olacağı öngörülüyor. Uzmanlar altın almadan önce açıklanacak olan faiz kararlarının beklenmesini doğru buluyor. Aşı çalışmalarının hız kazanmasıyla beraber altındaki belirsizlik az da olsa dağılmaya başladı. Dış piyasadaki karışık durumlardan etkilenen altın iç piyasada da etki altında.

Anlık altın fiyat takibi yatırımcılar için çok kıymetli. Alım satım konusunda tedirgin olan yatırımcıya fikir veren altın fiyat takibi ons-gram altın cinsinden yapılabilir. Mikro düzey işlem gerçekleştirmeyen yatırımcı ise çeyrek-yarım altın takibi yapıyor. Uzun vadede zarar grafiği oluşturmayan altının şimdilerde yaşadığı dalgalanma tamamen geçici. Pandemi sonrasında kendini gösterecek olan bu durum yatırımcıları heyecanlandırıyor. Ani kararlar verilmemeyi bu süreç için mantıklı bulan uzmanlar özellikle ABD seçimlerinde kaos çıkmamasını olumlu gelişme olarak değerlendiriyor. Aksi taktirde doların başkenti olan ABD’de yaşanacak karışıklık piyasaları olumsuz etkileyecekti. Altın yerel olaylardan ziyade küresel olaylardan etkilenen bir maden olduğundan pandemi sonrası eski formuna dönemsi bekleniyor. Bu süreçte gram altını ve onsu anlık takip etmek gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP