DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9887

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,02

0,21%
BİST 100

%
Devlet Destek Ödemelerinde Son Dakika Gelişmesi Çalışan Vatandaşlar Ödeme Alacak Mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Destek Ödemelerinde Son Dakika Gelişmesi Çalışan Vatandaşlar Ödeme Alacak Mı?

Devlet Destek Ödemelerinde Son Dakika Gelişmesi Çalışan Vatandaşlar Ödeme Alacak Mı?

Yapılan açıklamaya göre herkesin ödeme alması ağlanırken yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre bazı ödemeler çalışan vatandaşlara özel olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Devlet Destek Ödemelerinde Son Dakika Gelişmesi Çalışan Vatandaşlar Ödeme Alacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaymakamlıklar aracılığı ile destek ödemesi alacak olan vatandaşlar araştırmaları sıklaştırdı. Edinilen bilgiye göre çalışan ve çalışmayan vatandaşların tümüne belli şartları sağlaması taktirde ödeme verilmesi gündemde. Ancak çalışan vatandaşlar için bazı ödemelerin daha farklı yapılması bekleniyor. Hem çalışan hem çalışmayan vatandaşlar için 18 farklı başlıkta açılan ödeme listesine karşılık sadece çalışan vatandaşların alabileceği ödemeler 5 farklı başlıkta belirlendi. Herkesin alacağı ödemelerden ilki 65 yaş aylığı olarak açıklandı. 65 yaşından büyük olan ve devletten emekli aylığı dahil olmak üzere hiçbir şekilde ödeme almayan vatandaşların yararlanacağı ödemeler için başvuruların en kısa zamanda başlaması bekleniyor. 18 başlık içinde en dikkat çeken ve en yeni olan ödeme ise eşi ceza evine giren kadınlara yapılacak ödemeler olarak kendini gösterdi.

Doğum Parası da Verilecek

Herkese verilmesi beklenen bir diğer ödeme ise kira destek ödemeleri olarak açıklandı. Bu ödemeler şehirden şehire farklılık göstereceğinden dolayı kişilerin hangi ilde ikamet ettiklerini tam olarak belirtmesi gerekiyor. Bunun dışından dönem dönem verilen gıda ödemeleri, barınma ödemeleri, eğitim ödemeleri, evde bakım ödemeleri, yakacak ödemeleri, muhtaçlık maaşları, nakdi destek ödemeleri, sosyal destek ödemeleri tüm vatandaşlara verilecek ödemelerin birkaçını oluşturuyor. Çalışan vatandaşlara özel olarak verilecek ödemeler ise, şartlı gebeliğe yönelik destek ödemesi, afet ödemeleri, doğum parası, süt parası, eşi vefat eden kadınlara yapılacak ödemeler olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP