DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Borsalar Gelecek Yıl Yükselişe Geçecek mi? Borsa Tarihi Ne Gösteriyor?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsalar Gelecek Yıl Yükselişe Geçecek mi? Borsa Tarihi Ne Gösteriyor?

Borsalar Gelecek Yıl Yükselişe Geçecek mi? Borsa Tarihi Ne Gösteriyor?

Borsa tarihine bakıldığında hisse senetleri ortalama dörtte üç oranında bir yükselişe geçiyor, buna göre borsaların gelecek yıl yükselme ihtimali %73.1 olarak gözüküyor. Peki borsayla ilgilenen yatırımcılar bu konuda neler söylüyor? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Borsalar Gelecek Yıl Yükselişe Geçecek mi? Borsa Tarihi Ne Gösteriyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marketwatch yazarı Mark Hulbert ise Wall Streetin gerçekleştirdikleri üzerinden borsaların yükselme ihtimalini kıyaslamaktadır. Buna göre 2021 için fazlaca karamsar olan Hulbert yükselişi sadece 2020 alanında değerlendiriyor. Ancak bunlar tahmini değerlerdir. Uzmanlar değil bir yıl 1 gün sonrası için bile kesin konuşulmaması gerektiğini ısrarla vurguluyor. Bundan dolayı bu tazr tespitler analizler için bir dayanaktan ziyade uyarı olmaktan öteye geçmiyor.

Borsalar Güçlü Bir Boğa Piyasasında Mı?

Piyasaları test ederken ,özellikle borsa bazında, birkaç yılın ortalamaları vs. alınabilir. Deneyerek, çıkaım yaparak tahmin yürütmek mümkündür. Aynı şey borsada da yapıldığında ortaya belli oranlar çıkmaktadır. Bu oranlar da piyasanın önceki beş yılda iki veya daha az kez yükselmesi halinde %73’lük bir yükseliş yakalaması şansıyla çelişiyor.

Başkanlık döneminin ilk yılları borsa için umut verse de bunun tam bir veri olması öüökün değildir. Bu gibi dönemlerde borsaların yükselme olasılığı %82 iken başkanlık döneminin son üç yılında ise %70. Ancak bu fark bile, istatistikçilerin genellikle bir örüntünün gerçek olup olmadığını belirlemek için kullandıkları %95’lik güven düzeyinde önemli değildir.

Söz konusu faktörler değişmediği sürece bu durumun tersi bir süreç beklenmiyor, faktörlerin değişeceği ya da değiştiği zaman ne kadar fark olacağı ise şuan için büyük bir muamma. Bu ihtimaller borsaların gelecek dört yılın üçünde borsaların yükseleceğini göstermez.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP