DOLAR

32,5443

0.01%
EURO

34,9223

0.21%
ALTIN(gr)

2.426,91

0,17%
BİST 100

%
Ödemelerini Artıran SGK Vatandaşların Yüzünü Güldürdü, Her Ay Tam 2048 TL Ödeme Yapacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemelerini Artıran SGK Vatandaşların Yüzünü Güldürdü, Her Ay Tam 2048 TL Ödeme Yapacak

Ödemelerini Artıran SGK Vatandaşların Yüzünü Güldürdü, Her Ay Tam 2048 TL Ödeme Yapacak

Bildiğiniz gibi SGK Kurumu her ay düzenli olarak herkesin hesabına belli bir miktar ödeme yapmaktadır. Bu ödeme tutarı SGK tarafından artırıldığı açıklaması yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Ödemelerini Artıran SGK Vatandaşların Yüzünü Güldürdü, Her Ay Tam 2048 TL Ödeme Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın çalışanlarının çalışma ortamlarında varlığı artırılmaya çalışılmaktadır. Bu yüzden devletin yapmakta olduğu veya yaptığı girişimlerin en dikkat çekeni ve önem arz edeni bakıcı dayanağının olmasıdır. Bu dayanaklarla anne olan kadın çalışanlar iş hayatlarını devam ettirmelerine yardımcı olmaktır. Bu tarz devletin girişim desteklerinden bir haber olan kadınlar ise bakıcı başvurusuna başvuru da bulunmamaktadır. Çalışma halinde bulunan veya çalışma ortamına girmeye karar veren anne kadın işçilere devlet aracılığı ile bakıcı takviyesi yapılıyor. SGK tarafından yürürlüğe koyulmuş olan Avrupa Birliğinin de takviyesi bulunan bu tasarı da İzmir, İstanbul ve Ankara da 0 ila 24 yaş aralığındaki annelere bakıcı takviyesi yapılıyor.

Kadın İşçilerin İstihdamını Korumak

SGK’lı olan kadın işçilerin istihdamını artırmak hem de yine devlet takviyeli aynı zaman da sigortası bulunan, eğitim almış olan bakıcıları çalıştırılmasını desteklemek amacıyla SGK tarafınca, çocuklu olan iş kadınlarına her ay olmak durumunda eğitimini almış bakıcı takviyesi adı altında fırsatlar sunulacaktır. Bu çalışmanın amacı kadın çalışanlarının sayısını artırmanın yanında bir yandan da çalışma hayatına devam etmekte olan kadınlar için de eğitimli olan bakıcı desteklerini artırma hedefi yer almaktadır. Geçtiğimiz senede 300 Euro olarak verilen ödemeler bu yıl 350 Euro yani 3058 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Ancak özel gereksinimleri bulunmakta olan çocuklar için hükümet tarafından verilen destekler 350 Euro olarak ödenip yaşanan zorlu zamanlarda Avrupa Birliği ile birlikte hareket edilerek ortaklaşa finanse edilmekte olan SGK ödemelerinin rahatlıkla yardımcı oluyor. İzmir, İstanbul ve Ankara sınırlarında başlamakta olan bu ödemelerin yakın zamanlarda ülke genellerinde birçok yere kadar yayılmasına etki etmesi beklenmektedir. Başvurular e devlet üzerinden yapılmaktadır. Belirlenen illerde çocuklarıyla aynı yerde ikamet eden anneler için sunuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP