Kırsal Alanlarda Yatırım Yapanlara Müjde 5 Yıl Boyunca Destek Sözü Verildi

Kırsal Alanlarda Yatırım Yapanlara Müjde 5 Yıl Boyunca Destek Sözü Verildi

Vatandaşların bir kısmı iş kurmak konusunda yönlerini kırsal alanlara çevirmiş durumda. Devletin de çeşitli teşviklerle desteklediği bir konu olan kırsal alanlarda iş kurma konusu herkesin gündeminde. Yapılan açıklamaya göre 5 yıl sürecek destek paketinde sona yaklaşıldı. %50 hibeli olacak şekilde hazırlanan paketten herkes yararlanamayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Kırsal Alanlarda Yatırım Yapanlara Müjde 5 Yıl Boyunca Destek Sözü Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tebliğlerin Ardından Başvurular Başlayacak

Tarıma Dayalı ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları vatandaşlardan çok rağbet gördü. Bu destek planlarının kapsamları gün geçtikçe daha da genişliyor. Kapsamın genişlemesi ile beraber maddi anlamda ayrılan ödenekler de artıyor. Projelerin kapsamına eklenen kırsal alanlara yatırım desteğinin ana hatlarının yıl bitmeden paylaşılması bekleniyor. Resmi Gazeteden yayımlanacak olan ana detaylara göre vatandaşın başvuru yapması bekleniyor. Resmi Gazetede duyurusunun yapılmasının ardından birde uygulama rehberinin basılması bekleniyor.

Uygulama rehberi ve tebliğler yayınlandıktan hemen sonra başvuruların başlamaması için bir sebep bulunmuyor. Bundan dolayı vatandaşın ciddi şekilde takip etmesi gerekli. Sınırlı sayıda projeye destek sağlanacağı için herkesin başvurması ve projelerinin değerlendirilmesi gerekiyor. Başvuru sonuçları ilgili mercilerin resmi sitelerinde duyurulacak. Başvurular açıldıktan sonra 90 gün içinde başvuruların yapılması isteniyor. Başvuruların uzatılması gibi bir konu da gündeme alınmadı. Bundan dolayı vatandaşların istenen belgelerle beraber başvuru formunu 90 gün içinde teslim etmesi gerekiyor. Ekonomik alanda tarımsal faaliyetlere ilişkin birçok sahada desteklerin sağlanacağı da belirtildi. Özellikle tarımsal ürünlerin işlenmesi, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına ilişkin yatırımlar yoğun talep görüyor. Seçilecek esas proje için hibe desteğinin en az 250 bin TL planlanıyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP