DOLAR

32,5960

0.36%
EURO

34,8722

0.38%
ALTIN(gr)

2.497,18

0,53%
BİST 100

%
Asgari Ücret İçin İkinci Görüşmeler Yapılacak! Masada Duran 3 Seçenek
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret İçin İkinci Görüşmeler Yapılacak! Masada Duran 3 Seçenek

Asgari Ücret İçin İkinci Görüşmeler Yapılacak! Masada Duran 3 Seçenek

Ocak ayının başı itibariyle geçerli olacak 2019 yılı asgari ücreti için ikinci görüşmeler gerçekleştirilecek. İşveren temsilcisi TİSK başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantı kapsamında masada duran 3 formülü ve tarafların taleplerini değerlendiriyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Asgari Ücret İçin İkinci Görüşmeler Yapılacak! Masada Duran 3 Seçenek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret görüşmelerinin ikinci gün içerisinde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer alacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısında milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zam konusunun karara bağlanması için uğraşılacak.

Bu kapsamda işveren temsilcilerinin önerileri ile işçi temsilcilerinin taleplerini sizlere aktarıyoruz. İşte2 019 yılı asgari ücret için masada duran 3 formül.

2. GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci görüşmelerinde işveren önerileri ile işçi talepleri yeniden gündeme getirilecek. Peki hangi taraf ne öneriyor ne sunuyor?

İşçi tarafının 2019 yılı asgari ücret talebi yaşanan ekonomik koşulklara bağlı olarak azalan alım gücünü dengeleyecek bir rakam olması doğrultusunda. Buna paralel olarak enflasyon oranlarında yaşanan artışın 1603 TL olan asgari ücretten 400 TL’lik bir rakamı erittiğini ifade eden İşçi Temsilcisi Türk İş, açıklamasında insanların açlık sınırının altında maaş aldıklarını söylemişti.

Bunun için 2 bin TL rakamı üzerinde duran ve enflasyon oranının altındaki hiçbir rakamın kabul edilmeyeceğini açıklayan Türk İş’in bu talebine ise işveren temsilcisi daha düşük oranda bir öneri ile geldi. İşveren temsilcileri 2019 yılında asgari ücret olarak, hedef enflasyon rakamları oranında zam yapılmasını önermişti.

MASADA DURAN RAKAMLAR

İşçi ve işveren temsilcilerinin öneri ve taleplerinin ardından ise masada üç rakam duruyor. İşçi temsilcileri tarafından talep edilen 2 bin TL ile işveren temsilcileri tarafından önerilen 1857 TL: Ayrıca masada duran üçüncü rakam ise 2018 yılı yıl sonu enflasyon oranında zam yapılması yönünde bu tutarda yüzde 20’lik bir zam sağlıyor. Bu durumda oluşacak olan asgari ücret 1920 TL oluyor.

Asgari Ücret gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP