DOLAR

32,6361

0.39%
EURO

34,8752

0.15%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Süleyman Soylu’dan Açıklama! Artık Radarı Görünce Yavaşlamak Yetmeyecek!
  • Finans 365
  • Finans
  • Süleyman Soylu’dan Açıklama! Artık Radarı Görünce Yavaşlamak Yetmeyecek!

Süleyman Soylu’dan Açıklama! Artık Radarı Görünce Yavaşlamak Yetmeyecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; radarı gördükten sonra yavaşlayan vatandaşlar için yeni bir uygulama geliştirildiğini, radarların artık ortalama hız tespiti yapabileceklerini ve cezanın bu orana göre kesileceğini duyurdu. “Ilk uygulama Ankara’nın etrafında ki devlet kara yollarında başlatılacak.”

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Süleyman Soylu’dan Açıklama! Artık Radarı Görünce Yavaşlamak Yetmeyecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortalama Hız Tespiti ile Trafikte Yeni Dönem!

İçişleri Bakanı Soylu; şehirlerarası yolculuk için tasarlanmış olan bu radar sisteminin ezberleri bozduracağını söyledi. Yeni radar sisteminde, hız tespiti radara gelmeden öncesini de hesaplayarak ortalama hız limitini hesaplayabilecek ve bu yüzden artık radarı görünce yavaşlamak ceza almaktan kaçmaya yetmeyecek. Uygulamanın ilk olarak Ankara çevresinde ki devlet kara yollarında başlatılacağının müjdesini de veren Soylu, Ankara’da ki Trafik Birim Amirleri 2. Etap Koordinasyon Toplantısında bulunurken şu açıklamalarda bulundu:

“Aracın görüldüğü iki nokta arasında ki mesafe ile geçen zamanı hesaplayarak hız denetimi yapmayı planlıyoruz.”

Plaka Tanıma Sistemi ve KGYS İle Hız Denetimi

Bakan Soylu yeni sistemle alakalı olarak hata yapılmasını bekleyen değil hata yapmadan farkına varan bir sistem geliştirdik açıklamasında bulundu. Bu sistemin bulunduğu bölgelerde ve karayollarında kaza oranlarının çok ciddi miktarda düşeceğini ve ölümlü kaza oranının yok denecek kadar azalacağını savunan bakan Soylu; plaka tanıma sistemi ve kent güvenlik yönetim sistemi kameraları üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağını, ayrıca uygulamanın tamamen yerli ve milli olduğunu belirtti.

Trafikte Maket Ekipler İşe Yaramıştı

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamalarda trafikte ki maket ekiplerden de bahsetmeden edemedi. Trafikte belli aralıklarla bulunan maket trafik ekiplerinin, ölümlü kaza oranlarını yüzde 17’ye, ölümlerde ise bu oranı yüzde 24’e indirgediğini söyledi. Ayrıca Soylu açıklamasında, Türkiye genelinde trafik adına getirilen çözümlerden ve yapılan tüm denetimlerden bahsetmeyi de ihmal etmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP