DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.498,40

0,58%
BİST 100

%
Devletten Destek Haberi Sonunda Geldi! Devlet Elektrik Faturasına Destek Sağlayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devletten Destek Haberi Sonunda Geldi! Devlet Elektrik Faturasına Destek Sağlayacak

Devletten Destek Haberi Sonunda Geldi! Devlet Elektrik Faturasına Destek Sağlayacak

Pandemi dönemiyle beraber birçok vatandaş maddi yönden sıkıntı yaşamaya başladı. Ekonomik anlamda zor durumda olan vatandaşın yardımına yine devlet koşacak. Edinilen bilgiye göre devlet maddi anlamda sıkıntı yaşayanların elektrik faturalarını ödeyecek. Resmi bir açıklama henüz yok ancak düzenleme yolda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Devletten Destek Haberi Sonunda Geldi! Devlet Elektrik Faturasına Destek Sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre maksimum 80 TL’ye kadar bir kısım devlet tarafından ödenecek. Geriye kalan meblağ yine vatandaş tarafından ödenecek. Faturaların PTT kanalıyla ödenmesi planlanıyor. Bu ödemeden yararlanmak için kimlik kartınızla beraber PTT şubesine gidip kayıt oluşturmanız ve bu yardım için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından PTT, sorgulama ekranında fatura bilgilerinizi kontrol etmektedir. Kontrol neticesinde yardım almaya elverişli iseniz o anda yardım sağlanıyor. Hiçbir şekilde bekleme, taahhütname vs. işlerine girişilmiyor. Bu yardım nakdi bir yardım olamayacağından elinize para verilmeyecek. Mevcut faturanızdan 80 TL düşecek ve geriye kalan borcunuz varsa o şekilde ödeme yapabilecekseniz.

Kronik Hastalara Kolaylık Sağlanmaktadır

Elektrik faturası desteğine başvuru yapmanız için sağlamanız gereken şart, evdeki gelir ailedeki kişi sayısına bölündüğünde kişi başı 701 TL’yi geçmemelidir. Bu şartı sağlıyorsanız başvurudabulunabilirve elektrik desteğinden faydalanabilirsiniz. Borcunuzun tamamı silinmez ancak en fazla 80 TL’lik kısımda silinme olur. Yardım almanız için yapmanız gereken ise, muhtaçlık belgenizle kaymakamlığa başvurmaktır. Muhtaçlık belgesiyle beraber, başvuru dilekçesi, aile fertlerinin kimlik fotokopisi ve elektrik faturasının güncel hali de yanınızda olmalıdır. Kronik hastalığı tedavi için kullanılan bir cihaz evinizde mevcutsa ve çok fazla elektrik harcıyorsa bunun belgelenmesi ile yardım kapsamına dahil edilebilir. Bu kapsamda 200 TL’ye yakın yadım yapılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP