Otomotiv Sahipleri Müjde! Motorine İndirim Geldi! ​​​​​​​
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • Otomotiv Sahipleri Müjde! Motorine İndirim Geldi! ​​​​​​​

Otomotiv Sahipleri Müjde! Motorine İndirim Geldi! ​​​​​​​

EPGİS açıklama yaptı! Motorin fiyatlarında indirime gidildi! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar doğrultusunda motorine 21 kuruş indirim yapıldığı bildirilmişti. Otomotiv sahiplerine sevindiren bir haber daha geldi! EPGİS, yaptığı son açıklamalar ile motorinde pompa satış fiyatlarına 17 kuruşluk bir indirim daha gerçekleştiğini bildirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Otomotiv Sahipleri Müjde! Motorine İndirim Geldi! ​​​​​​​
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Motorinde Beklenmeyen İndirim!

Enerji, Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), yaptığı açıklama ile motorinde bu gece yarısından itibaren, pompa satış fiyatlarını etkileyecek şekilde, 17 kuruşluk bir indirim geçekleştirdiğini beyan etti. EPGİS tarafından yapılan açıklamaya bağlı olarak motorinin litre fiyatı 5,78 TL’ye düştü. Bu durumda şehirler arası olarak değerlendirme yapıldığında motorinin litresi; İstanbul’da 5,90 TL’den 5,73 TL’ye, İzmir’de 5,99 TL’den 5,82 TL’ye inecek.

Benzine de İndirim Gelecek Mi?

EPGİS motorinin pompa satış fiyatlarında 17 kuruşluk indirime gidileceğini açıkladıktan sonra, vatandaşlar benzinde de indirim yapılacak mı diye merak içindeler. Art arda gelen bu indirimleri uzmanlar, motorinin ton bazında fiyat düşüşü yaşamasından kaynaklı olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca uzmanlar motorinde ki bu indirimden sonra benzine de indirim yapılabileceğini ve bunun çok yakında gerçekleşebileceğini de düşünmekte. Uzmanların bu beklentisi, vatandaşları heyecanlandırmaya yeterli oldu.

Akaryakıt Fiyatları Neye Bağlı Düzenleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurunda ki veriler baz alınarak hesaplanmakta. Rafineriler tarafından yapılan bu hesaplar sonucunda dağıtım firmaları tarafından fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa sebebiyle şirketlere ve şehirlere göre değişim gösterebilmekte.

Salgın Akaryakıtı da Ele Geçirdi!

Korona virüs salgını çerçevesinde artan vaka sayıları sebebiyle petrol fiyatlarındaki düşüş yükselmeye devam ediyor. Kademeli olarak 46 dolardan varil başına petrol fiyatı 40 dolarında altına düştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP