Altın Risk İştahının Artması İle Satış Yiyebilir! Uzmanlar Uyardı Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Risk İştahının Artması İle Satış Yiyebilir! Uzmanlar Uyardı Dikkat!

Altın Risk İştahının Artması İle Satış Yiyebilir! Uzmanlar Uyardı Dikkat!

Sergilediği hızlı yükseliş performansı ile finans çevrelerinin ve yatırımcıların ilgi odağı haline gelen altın hızını kaybetti. Altın uzmanları yayınladıkları son altın yorumunda risk iştahının artması ile birlikte altında satış yaşanabileceği konusunda fikir beyan ettiler. İnfo Yatırım hazine biriminin son altın yorumu haber detayımızda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Altın Risk İştahının Artması İle Satış Yiyebilir! Uzmanlar Uyardı Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın yorgunluk emareleri göstermeye başladı. Ons 2000 doların üzerine hızlıca çıkmıştı. Şu aralar 1900 – 1950 dolar aralığında gel gitler yapıyor. Altın yatırımcıları için uzmanlardan yeni uyarı geldi.

İnfo Yatırım Son Altın Yorumu

Hafta içerisinde Amerika ile Çin arasında 1. Faz anlaşmaya ilişkin görüşmelerin kesintilerden sonra yeniden başlayacağına dair işaretler ile birlikte altın fiyatlarında volatilite bir miktar arttı.

Birinci faz anlaşmaya göre Çin, önümüzdeki 2 yıl içerisinde anlaşma dahilinde en az 200 milyar dolar değerinde Amerikan mal ve hizmeti alacak. İkili arasında görüşmelerin tekrar başlaması küresel bazda iyimserliği bir miktar artıracaktır. Bu konuda gelebilecek haber akışları yakından takip edilecek.

Diğer yandan hafta içerisinde ABD kanadında gerçekleşecek olan Jackson Hole sempozyumu takip edilecek. Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantıda Fed Başkanı Jerome Powel online olarak TSİ 16:00 gibi sunum gerçekleştirecek. ‘Para Politikası Çerçevesi Gözden Geçirmesi’ isimli bu sunumda piyasalar Powell’ın enflasyon hakkında ifadelerini merakla bekleyecek. Powell’ın ortalama enflasyon ifadesini kullanması, enflasyonun %2’nin üzerine zaman zaman çıkmasına izin verilebileceği beklentisini oluşturacak.

Tüm gelişmeler altın fiyatlarında volatilitenin artmasına neden olabilir. Küresel risk iştahının bir miktar artması ile birlikte aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde 1938.38 – 1962.65 – 2015.80 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1906.98 – 1879.90 – 1862.93 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP