72 Ay Erken Emekli Olabileceksiniz! SGK’dan Annelere Müjde Resmen Açıklandı

72 Ay Erken Emekli Olabileceksiniz! SGK’dan Annelere Müjde Resmen Açıklandı

ABONE OL
9 Ocak 2023 09:26
72 Ay Erken Emekli Olabileceksiniz! SGK’dan Annelere Müjde Resmen Açıklandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK sigortalı çalışan anneler için müjdeli bir haber yayınladı. Bu habere göre 72 ay erken emeklilik doğum borçlanması sayesinde gerçekleşebilecek. Ülkemizde bu sayede çalışan annelere harika bir hak tanınmış olacak. İşte detaylar.. Çalışan annelere tanınan bu hak sadece doğumdan önce sigorta girişi yapılmış kadınlar için geçerlidir. Yani doğum borçlanması kapsamında erken emekli olabilecek kadınlar doğum öncesinde bunu belgelemelidir. Sigorta primleri doğumdan sonra yatan annelerde geçerli olmayacaktır.

On binlerce annenin uzun zamandır beklediği haber sonunda çıktı. Üstelik her çocuk için 2 yıl erken emeklilik hakkı tanınacak. Bunun için doğum borçlanması koşulları tamam olması gerekir. 1 çocuk için 2 yıl erken emekli olabilen anne, 3 çocuk için 6 yıl erken emeklilik hakkı kazanmaktadır.

Doğum Borçlanması

Bir diğer merak edilen soruda bu, doğum borçlanması işçin ne kadar ödeme yapılıyor? Erken emekli olmak isteyen çalışan anneler doğum fırsatından faydalanabilmek için bazı ödemeler yapmalıdır.  Bu kapsamda anneler erkenden emekli olabilecek, evle ve ailesiyle daha çok vakit geçirebilecek. İşin bir diğer tarafı ise bu uygulama sayesinde çalışan kadınlara destek olunmaktadır, bu sayede istihdam artmakta ve kadınların çalışma hayatındaki yeri artmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP