DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
Engellilere Düşük Faizle Kredi İmkanı Dolandırıcıların İştahını Kabarttı! Engelli Kredisi Çekmek İsterken Dolandırıldı
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Engellilere Düşük Faizle Kredi İmkanı Dolandırıcıların İştahını Kabarttı! Engelli Kredisi Çekmek İsterken Dolandırıldı

Engellilere Düşük Faizle Kredi İmkanı Dolandırıcıların İştahını Kabarttı! Engelli Kredisi Çekmek İsterken Dolandırıldı

Bayram öncesi kendisini bankacı olarak tanıtan kişiler tarafından aranılan vatandaş dolandırıcıların kurbanı oldu ve engelli kredisi çekmek isterken dolandırıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Engellilere Düşük Faizle Kredi İmkanı Dolandırıcıların İştahını Kabarttı! Engelli Kredisi Çekmek İsterken Dolandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da yaşayan ve sadece engelli maaşı ile geçenen 45 yaşındaki Celal Erdoğan 3 gün önce kendisini banka çalışanı olarak tanıtan bir kişi tarafından arandı.

Kendisine “engelli vatandaşlara kredi müjdesi geldi, engellilere özel kredi veriliyor” şeklinde arayan kişiye inanan Erdoğan borçlarını kapatmak için kredi kullanmak istedi ve 10 bin liraya kadar kredi kullanabileceğini söyleyen kişiye inanarak başvuruda bulunacağını söyledi.

İlk Olarak Kredi Sigorta Masrafı ve Kredi Dosya Masrafı İstediler

Kredi kullanmak için kendisinden ilk etapta kredi dosya masrafı isteyen kişilere inanan Erdoğan komşularından kredi çektiğinde geri ödemek üzere borç alarak ilk etapta 490 lira kredi sigorta masrafı ödediğini düşerek para ödedi.

Ardından kredi dosya masrafı olarak 550 lira ödeyen ardından da aracı masrafı olarak 500 lira yatıran Erdoğan toplamda 1.540 lira kredi masrafı ödedi. Telefondaki kişi Celal Erdoğan’ı arayarak kredisinin onaylandığını ve bayramdan sonra hesabına yatırılacağını söyledi. Bayramdan sonra kredisini çekmek üzere bankaya giden Erdoğan uzun süre beklemesine rağmen bir türlü para için aranmayınca bankada gişe görevlisine giderek durumu anlattı.

Kredi Dolandırıcıları İş Başında!

Banka görevlisi kendisi adına herhangi bir kredi başvurusu olmadığını söyleyerek ne yazık ki Erdoğan’a dolandırıldığını söyledi. Bunun üzerine Erdoğan hemen kendisini arayan telefon numarasını tekrar aradı ancak telefon numarasına ulaşamadı. Banka yetkilleleri vatandaşları “acil nakit para verilir”, “kredi çıkmayanlara kredi verilir” gibi söylemlerle arayan kişilere karşı daha dikkatli davranmaları konusunda uyarırken bankada kredi hesabınıza yatmadan hiçbir ücretin kesilmeyeceğini tekrar hatırlattı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP