SSK, SGK ve BAĞ-KUR’lulara Büyük Müjde! 6 Sene Çalışarak Emekli Olabilirsiniz!

SSK, SGK ve BAĞ-KUR’lulara Büyük Müjde! 6 Sene Çalışarak Emekli Olabilirsiniz!

ABONE OL
5 Ocak 2023 22:55
SSK, SGK ve BAĞ-KUR’lulara Büyük Müjde! 6 Sene Çalışarak Emekli Olabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK erken emekli olmak isteyen insanlara sevindirici haberi verdi. Habere göre erkek çalışan bireyler için askerlik dönemi sebebi ile erken emeklilik olumlu hale geliyor. Sunulan açıklamanın bütün detaylarını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar..

İnsanlar tarafından emeklilik konusunda merak edilen birçok araştırma yapılmakta. Ne zaman emekli olacağım kaygısı birçok işçinin düşüncesi haline geliyor. Çalışma hayatında yer alan binlerce insan emeklilik gününü merak ediyor ve erken emekli olmayı sağlayacakları durumlar hakkında araştırma yapıyorlar. SGK erken emekli olmak isteyen bireylere sevindirici haberi verdi. Haberde yazılanlara göre erkek çalışanlar için askerlik dönemi sebebi ile erken emeklilik olumlu hale geliyor.

Doğum Borçlanması ve Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Doğum borçlanması ve askerlik borçlanması için önemli noktalar arasında sigorta başlangıç günü ve askerlik ile doğum yapılan tarih yer ediniyordu. Koşulları sağlayan bireyler SGK il müdürlüklerinden bu zaman sürecini borçlandırma yapabiliyorlar.

Sigortacılık Süresine Göre Merak Edilenler

SGK’nın yapmış olduğu bildiriye göre 23 Aralık 1970 doğumlu olan ve Kasım 1993 tarihinde askere giden bir birey 1 Şubat 1996 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladıysa ve 6000 gün sigortacılık zamanı bulunduruyorsa askerlik borçlanması yapamazsa 23.12.2026 tarihinde emekli olma durumu sağlanacaktır.

Borçlanma İle Emeklilik Nasıl Olur?

Erken emekli olma fırsatını yakalayabilmek için kadınlar ve erkekler farklı durumlardan faydalanabilirler. Bunlardan birisi kadınlar için doğum ve bebektir. Erkekler için askerlik görevi yer edinmektedir. Doğum için kadın çalışanlar 3 çocuğa kadar borçlanma olanaklarına sahipler. 2160 gün yani 6 sene çalışabilen kadınlar 3 çocuğu olması durumunda daha erken emekli olma hakkına sahipler. Aynı kural erkeklerde askerlik görevini yerine getirmiş olan vatandaşlar içinde en az bir yaş daha önce emekli olma hakkını sağlamakta.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP