Kredi Notu Nasıl Düzeltilir?

Kredi Notu Nasıl Düzeltilir?

Kredi notu çok önemlidir. Eğer kredi notunuz düşükse kredi alma süreciniz zorlaşacaktır. Peki kredi notu nasıl düzeltilir? Kredi notunu yükseltmenin yolları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Kredi Notu Nasıl Düzeltilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankanızdan kullanmış olduğunuz kredinizi vadesinde ödememiş olabilir veya kredi kartı kullanımına dikkat etmemiş olabilirsiniz bu nedenle kredi notlarınız düşer. Peki nedir kredi notu ne anlama gelir? Kredi notu: Kişinin, banka ve finansal kuruluşlar ile arasında geçen her türlü mali verileri gösteren ve neticesinde kişiye belirli tutar çekmesine neden olan değerdir. Kredi notu sizin ne kadar kredi çekebileceğinizi mali durumunuza göre belirleyen sayısal değerlerdir bu nedenle önemlidir.

Kredi Notunu Yükseltmenin Yolları

Kredi notuyükseltmek için yapılması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

1- Kredi kartı borcunuz olması dahilinde kart borcunuzu en kısa sürede kapatmanız gerekir. Kredi notunuzu yükseltmenin en önemli şekli kart borçlarının tamamını kapatmanızdır. Kredi kartınızın asgarisini yatırmanız kart borcunu ödeyerek kredi puanını yükselteceğiniz anlamına gelmiyor. Karta olan borcun tamamını yatırmanız kredi notunuzun yükselmesine vesile olacaktır.

2- Bankalarda, kullanmadığınız her türlü hesabı kapatmanızda kredi notunuzu olumlu etkiler. Herhangi bir bankadan açmış olduğunuz vadesiz mevduat hesabında küçük bir bakiye ya da hesap işletim ücretinden kaynaklanan ve üzerine faiz tahakkuk edilerek artan borcunuzda kredi notunuzu düşürür bu nedenle kullanılmayan hesapları kapatmanız yararınıza olacaktır.

3- Yapılan yanlışlardan bir diğeri de birden fazla bankadan kredi başvurusunda bulunmaktır. Kısa sürede birçok bankadan ya da aynı bankada online yapılan kredi başvuruları da kredi notunuzu düşürecektir. Belirli peryotlarda veya mali durumu yükselttikten sonra düşünülen konut ya da araç kredisine başvurmanızda kredi notunuzu yükseltmiş olacağı için onaylanmasına neden olacaktır.

4- Bankadan hesap açtırırken, bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurmak ve herhangi bir değişiklik olması halinde online değişiklik yapabileceğiniz gibi şubeden ya da telefon bankacılığı aracılığıyla da bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

5- Fatura ödeme talimatları da kredi notunuzu yükselteceği gibi size de zamandan ve kolayca ödeme imkanı sunar. Kredi kartı ya da hesaba bağlamış olduğunuz fatura ödeme talimatları da kredi notunuzu olumlu etkiler.

6- Kredi kartınız kapandı ancak borcunuzu kapattınız ancak, farklı bir bankadan olan kartınızı kullanmaya devam ediyorsanız bu kartın ödemesine dikkat ederek, kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Bunların aksi olması durumunda kredi notunuz düşeceği gibi bankaların kara listesine düşebilir ve 5 yıl vadede bankaların kara listesinden çıkamaz ve herhangi kredi kartı ve kredi kullanımı onaylanmayacaktır.

Kredi Notunu Öğrenme Yolları

Kredi notu öğrenmek için çalışmış oldunuz banka şubesinin müşteri hizmetlerinden ya da finansal kuruluşlardan öğrenebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP