DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
Aylık 2709 TL Almak İsteyen Vatandaşlar İzdihama Sebep Oldu
  • Finans 365
  • Finans
  • Aylık 2709 TL Almak İsteyen Vatandaşlar İzdihama Sebep Oldu

Aylık 2709 TL Almak İsteyen Vatandaşlar İzdihama Sebep Oldu

277 ile 1460 TL arası ödemelerin anında yapılacağı bilgisini alan vatandaşlar ATM önünde kuyruk oluşturdu. Ödemelere yenilerinin ekleneceği bilgisi verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Aylık 2709 TL Almak İsteyen Vatandaşlar İzdihama Sebep Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuran herkesin alabildiği ödemelerde sona yaklaşıldı. Başvuru şartlarının ve tarihlerinin duyurulacağı ödemeler için vatandaşlar çok heyecanlı. Maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar devlet destekleri ile ayakta durmaya çalışıyor. Bu durumun farkında olan devlet kısa vadede çok sayıda devlet desteği oluşturacağını açıkladı. Yeni devlet destekleri için de vatandaşın takipte kalmasını istedi. Dönem dönem kontenjana bağlı olarak ödeme yapan devlet ayırdıkları ödenek kadar ödeme yapabiliyor. Toplam 43 adet destek ödemesi sağlanacağı da belirtildi. Milyonlarca vatandaşın yararlandığı ödemede yaşlılar ve engelli vatandaşlar da unutulmadı. 3.4 milyon hane içindeki yaşlı ve engelliler için ödemelerin devam edeceği duyuruldu. Sayının daha da artması söz konusu.

Enflasyona Göre Ödemeler Şekil Alacak

55 milyar TL ödenek ayıran devlet yeni enflasyon verileri ile ödeneği artırmaya karar verdi. Yeniden ödeme yapılacağı zaman daha fazla kişinin başvurması için imkan tanınmış oldu. Tahminlere göre 69.5 milyar TL yeni ödenek oluşturulacak. Yaşlı ve engelli bakım için başvuru yapacak vatandaşların ise 1. Ve 2.dereceden yakın akraba olması gerekiyor. Dışarından temin edilen bakıcılar için ödeme sağlanmayacak. Yeni ödeme paketinde olması beklenen kalemler ise açıklandı. Buna göre 65 yaş üstü aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı, GSS prim ödemesi, eşi vefat eden kadınlara ödemeler, yeni doğan çocuklar için ödemeler ve kız çocuklarına destek ödemesi zamlı şekilde vatandaşa verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP