DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8524

0.33%
ALTIN(gr)

2.491,93

0,32%
BİST 100

%
Eşyası Olmayana Eşya Evi Olmayana Ev Verilecek Formlar Dağıtıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Eşyası Olmayana Eşya Evi Olmayana Ev Verilecek Formlar Dağıtıldı

Eşyası Olmayana Eşya Evi Olmayana Ev Verilecek Formlar Dağıtıldı

Vatandaş barınma konusunda oldukça zor günlerden geçiyor. Herkes evlerdeyken barınmaya ilişkin sorunlar daha görünür oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Eşyası Olmayana Eşya Evi Olmayana Ev Verilecek Formlar Dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs tüm ülkeyi evlere tıkadı kimse dışarı çıkamıyor. Durum böyle olunca vatandaşlar evlerine dair sorunları daha net görebiliyor. Standart konfor alanına sahip olmayan vatandaşlar devlete devamlı dönüt veriyor. Devlet ise bu şikayetlere karşılıksız kalmadı ve barınma desteklerini tekrardan güncelledi. Buna göre evi tamirat gerektiren vatandaşların evleri tamir edilecekken evi tamir tutmayan vatandaşlar için başka destekler verilecek. Evin durumunu düzelten vatandaşlara ise eşya desteği verilmiş olacak. Bunların hepsi aşamalı olarak yapılacak ve vatandaşın keyfine bırakılmayacak. Başvurular detaylı şekilde incelenerek kademe kademe işlem yapacak. Bu yüzden işlemler oldukça zaman alacak ve her vatandaşın yüzü gülmüş olacak.

Tekrar Başvuru Gerekiyor

Başvuruların en kısa zamanda başlaması planlanırken başvurular sadece E Devletten yapılamayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da hizmet verecek. Başvurular incelendikten sonra ilk etapta bir ekip kişinin evini ziyaret edecek. Ziyaret neticesinde tamirat gerekliyse o zaman devlet işlemlere girişecek. Tamirat ücretsiz olarak vatandaşlara sunulacak. Tamiratın yeterlik olmadığı durumlarda 20 bin TL destek ile vatandaşlar prefabrik evlere taşındırılacak. Prefabrik evlerin gerekli bakımı da devlet tarafından karşılanacak. Her iki seçenekte de standart konfor alanı gözetilmiş olacak. Kişilerin ev durumları düzeltildikten sonra 5 bin TL eşya desteği verilmiş olacak. Nakdi bir destek olarak ortaya çıkan eşya desteği Ziraat Banaksından vatandaşa verilmiş olacak. Eşya desteği başvuru üzerine verileceğinden bu başvuruyu yapanların tekrar başvuru yapması gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP