DOLAR

32,5676

0.14%
EURO

34,9750

-0.15%
ALTIN(gr)

2.439,32

0,14%
BİST 100

%
4 Farklı Başlıkta Destek Verecek Olan Devlete Başvurular Artıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • 4 Farklı Başlıkta Destek Verecek Olan Devlete Başvurular Artıyor

4 Farklı Başlıkta Destek Verecek Olan Devlete Başvurular Artıyor

Devlet destekleri verilemeye devam edilirken anneler için özel bir başlık oluşturulmuş durumda. Özellikle SGK’lı anneler markajda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
4 Farklı Başlıkta Destek Verecek Olan Devlete Başvurular Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Farklı devlet desteklerinin devam etmesi vatandaşın devlete olan güvenimi oldukça artırıyor. Sosyal devlet anlayışını benimseyen devlet hiçbir vatandaşını yarı yolda bırakmayarak her vatandaşa eşit mesafede hizmet veriyor. İş sahibi olan vatandaşa ek ödeme yaparak onların maddi durumu toparlamaya çalışırken hiçbir şekilde meslek sahibi olmayan ve halihazırda maaş alamayan vatandaşın gündelik ihtiyaçlarına kadar karşılamaya çalışıyor. Yeni hazırlanan destek paketi aslında bu noktaları kapsıyor. Halihazırda çalışan ancak SGK’lı olan ya da yine SGK’lı olup da doğumdan dolayı çalışamayan anneler için devlet destek vermeye hazırlanıyor. İlk olarak doğum yapan annelere verilecek destek ödemesi ilerleyen dönemlerde akdeme kadem olarak her anneye verilmiş olacak. İlk olarak iş görmezlik ödeneği verecek olan devlet bu ödeneği yeni doğum yapan ve doğumdan dolayı iş yapmaz durumda olan SGK’lı kadınlara vermeyi düşünüyor. 8 bin TL olarak ödenecek ödeme aylık periyotlara bölünmedi.

Son Karar Annelerin

Doğrudan annelerin eline ödenecek olan ödeme için devletin anneden tek beklentisi mevcut durumunu belirten evraklarla SGK’ya başvuruda bulunması. Bir diğer ödeme ise doğumdan sonra çocuk bakım üzerine olacak olan ödemeler. Bu ödemeler 3 farklı kalemde ele alınacak ilk ödeme süt parası olacak. Daha önceden 202 TL olarak ödenen süt parası şimdi 250 TL olarak ödenecek ve bu ödeme diğer 2 ödeme gibi 1 yıl boyunca devam edecek. Diğer ödemeler ise doğum destekleri olacak ve seçme şansı anneye verilmiş durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP