DOLAR

32,4999

0.26%
EURO

34,6068

0.31%
ALTIN(gr)

2.475,75

-0,28%
BİST 100

%
Ekonomik Kalkan Paketi Vatandaşı Koruyor Herkes 20 Bin TL Ödeme Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Ekonomik Kalkan Paketi Vatandaşı Koruyor Herkes 20 Bin TL Ödeme Alacak

Ekonomik Kalkan Paketi Vatandaşı Koruyor Herkes 20 Bin TL Ödeme Alacak

Uzun süredir hem vatandaşın hem devlet ekonomisinin korunması için projeler üretiliyordu. Yapılan açıklamaya göre vatandaşa 20 bin TL ödeme sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Ekonomik Kalkan Paketi Vatandaşı Koruyor Herkes 20 Bin TL Ödeme Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok kalemde ödeme vermeye devam eden devlet vatandaşa yeni bir destek ödeme paketi sunuyor. Paketin içeriği bir hayli zengin. İhtiyaç sahibi bir vatandaş bu ödemelerin tamamından faydalandığı taktirde 20 bin TL ödeme almış olacak. Özellikle anneler ve kadınlar için çok sayıda ödeme imkanı söz konusu. Anneler ve çocukları baz alarak hesap yapan devlet bu hesaplara enflasyon verilerini dahil ediyor.Devlet destek ödemeleri hesaplanırken de aynı yöntem izleniyor. Bundan sebep destek ödemesi alan vatandaşlar temel ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabiliyor. Barınma, gıda, yakacak ödemelerinin yanı sıra eğitim, konut ve çeyiz ödemelerinin de varlığı vatandaşı sevindiriyor.

Başvuru Sahipleri 18 Yaşından Büyük Olmalı

Gıda ödemeleri en çok başvuru alan ödeme türü oldu. Başvurunun geçerli olması için başvuruyu yapan kişi 18 yaşından büyük olmalıdır. Ayrıca hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3’ü olmalıdır. Önceleri gıda kolileri şeklinde yapılan bu çalışma salgınla beraber nakit olarak yapılmaya başlandı. Buradaki amaç ise vatandaşın hane içindeki gıda ihtiyacının standart olmaması. Kış mevsiminin bastırmasıyla beraber yakacak desteği de verilmeye başlandı. Bu ödeme bölgelere göre farklılık gösterecek. Kış aylarının sert geçtiği Doğu Bölgeleri için daha sık Ege Bölgesi gibi kışı daha hafif atlatan bölgeler daha seyrek periyotlarda destek alacak. Eşi vefat eden kadınlar içinse tek seferlik ödemelerin haricinde maaş bağlama durumu da söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP