DOLAR

32,5895

0.34%
EURO

34,8495

0.32%
ALTIN(gr)

2.499,73

0,63%
BİST 100

%
Annesini Babasını Kaybeden Çocuklara Şefkat Eli Devletten Gelecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Annesini Babasını Kaybeden Çocuklara Şefkat Eli Devletten Gelecek

Annesini Babasını Kaybeden Çocuklara Şefkat Eli Devletten Gelecek

Pandemi dolayısıyla anasız babasız kalan çocukların sayısındahayli artış var. Bu çocuklar mağdur olmasın diye devlet ödeme gerçekleştirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Annesini Babasını Kaybeden Çocuklara Şefkat Eli Devletten Gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet çocukların refah içinde yaşaması için elinden geleni yapıyor. Binlerce destek paketinin büyük çoğunluğu çocuklara yönelik yapılıyor. Çocukların pandemi dönemindenetkilenmemesi için 2 ödeme paketinin oyanını devlet verdi. Buna göre ilki yetim ve öksüz çocuklara yönelik yapılacakken diğer ise okula giden çocuklara yönelik olacak. Annesini ve babasınıkaybedençocuklar için yapılan ödemelerden yararlanan çocuklar okula devam ediyorsa haricen okul için yapılan ödemeden de yararlanabilecek. Sadece bu ödemeye özgü olarak iki farklı yerden ödeme almak mümkün olacak. Yetim ve öksüzler için yapılacak ödemeden yararlanılması için gereken yaş sınırı 18 olarak belirlendi. 18 yaş altı tüm çocuklar ödeme aşabilecek.

Not Ortalamasına Bakılmayacak

Ödemelerin her ikiside periyodik olarak devam edecek. Sadece okul için yapılacak ödemenin sadece eğitim hayatını kapsaması bekleniyor. Okul için yapılacak ödemede ise baz alınacak değer ailenin geçim durumu olacak. Pandemi dolayısıyla işsiz kalan ve iş bulamayan iş bulsa da asgari ücretin çok çok altında çalışan kişilerin ailelerinbulunan ve okula giden çocuklar bu ödemden yararlanacak. Ödemelerden yararlanmakisteyen çocukların not ortalamasına bakılmayacak. Başarı sıralaması not ortalaması gir değerler en azından bu ödeme paketi için yeterli olmayacak. Lise öğrencilerine kadar yapılacak ödemden ana okulu öğrencileri de faydalanacak. Ödemeler Ziraat Banaksı aracılığıyla vatandaşlara teslim edilecek. Başvurular içinse öğrencinin kimlik kartı fotokopisi ,öğrenci belgesi ve velinin kimlik kartı fotokopisi yeterli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP