DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Tüm Öğrencilere İlaç Gibi Gelecek Haber Yine Devletten Geldi 400 TL Burs İmkanı Sağlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Tüm Öğrencilere İlaç Gibi Gelecek Haber Yine Devletten Geldi 400 TL Burs İmkanı Sağlanacak

Tüm Öğrencilere İlaç Gibi Gelecek Haber Yine Devletten Geldi 400 TL Burs İmkanı Sağlanacak

Öğrencilerin eğitim hayatında daha başarılı olması için devlet burs imkanı sağlayacak. Bu sayede fırsat eşitliği yakalanmış olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Tüm Öğrencilere İlaç Gibi Gelecek Haber Yine Devletten Geldi 400 TL Burs İmkanı Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet vakıflar vasıtasıyla başarılı olan öğrencilere burs verecek. Pandemiden dolayı maddi imkânsızlıklarla boğuşan aileler eğitim masraflarına yetemeyebiliyor. Öğrenciler bu olumsuz durumdan etkilenebiliyor, derslerde başarı haliyle düşüyor. Devlet ise böyle bir durum yaşanmasın diye belli kıstaslarda değerlendirme yapıp öğrencilere 400 TL burs verecek. Verilecek olan bursun geri ödemesi olmayacak. Burstan yararlanmak için öğrencilerin uyması gereken belli başlı şartlar bulunuyor. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Ailesiyle beraber mavi kartlı olmak da burs başvurusunda bulunmak için ideal. Burs lisans öğrencilerine verilecek. Lisans eğitimi dönemlik olan öğrencilerin alttan sadece 2 dersinin olması gerekiyor.

Vakıf Öğrencilerine İstisna Getirildi

Yıllık olarak eğitim gören öğrencilerde alttan 2 dersi kalacak şekilde bir pozisyonda ise onlar da başvuruda bulunabilir. Genel not ortalaması ise burslar için en önemli kıstas olacak. Genel not ortalaması için istenen aralık 2.5 ortalama olarak belirlendi. Ön lisans programlarında okuyan öğrencilerde burs işin başvuruda bulunabilir. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler 4 yıllık programlarda okusalar bile başvuruda bulunamaz. Ancak yüzde yüz burslu okuyan vakıf öğrencileri bu kuraldan istisna olacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerin burs başvuruları dikkate alınacak. Bundan dolayı ailede veli olarak gözüken kişinin gelir belgesi başvuru evraklarına eklenmesi gerekiyor. Ayrıca anne ve babanın üzerinde taşınır taşınmaz malların olmaması gerekiyor. Bundan dolayı tapu sicil belgesi de istenen evraklar arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP