DOLAR

32,5716

0.14%
EURO

34,9014

0.65%
ALTIN(gr)

2.433,72

0,05%
BİST 100

%
2 Farklı Ödeme Aynı Kapsama Dahil Edildi Süreç Hızlı İlerleyecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2 Farklı Ödeme Aynı Kapsama Dahil Edildi Süreç Hızlı İlerleyecek

2 Farklı Ödeme Aynı Kapsama Dahil Edildi Süreç Hızlı İlerleyecek

Devler destek ödemesiverirken sadece ne kadar ödeyeceğine bakmıyor. Sürecin nasıl ve ne şekilde ilerlediğine de dikkat ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
2 Farklı Ödeme Aynı Kapsama Dahil Edildi Süreç Hızlı İlerleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet uzun zamandır farklı projelerin içindeydi. Saha çalışmasıyapan devlet pandemi süreciyle beraber en çok mağdur olan kesime en öncedesteködemesiverilmesi için düğmeye bastı. Kadınlar yaşlılar ve engelliler olarak açıklanan bu gruplariçindedevlet kolar sıvarken ilgililerden farklı bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamaya göre engelliler ve yaşlılar için yapılacak ödemenin aynı kapsamdadeğerlendirmeye karar verdi. Kadınlar için ayrı çalışan devlet bu ödemelerin ay sonunda kamuoyuyla paylaşılmasıbekleniyor.Ancak yaşlılar ve engelliler için verilecek ödemenin yakın tarihtebaşvurusunun başlaması bekleniyor. Ayrıca yapılacak desteködemesi için tüm çalımalar tamamlandı. Yaşlılar ve engelliler maaş alır gibi desteködemesi alacak.

Ödemeler Zamlı Şekilde Vatandaşla Paylaşılacak

Ayda 711 TL alacak olan bu iki kesim için başvuru şartları da oluşturuldu. Buna göre yaşlılar için farklı engelliler için farklı başvuru formlarıhazırlandıYaşlılar için yaş ve herhangi bir haktan yararlanmamak önemli olacakken engelli vatandaşlar için yaş sorunolmayacak. Aynı duruma evde bakım ödemesi için de söz konusu olacak. Yaşlıların 65 yaş ve üzeri olmasıönemsenirken emekli dahi olunmamışolmasıgerekiyor. Haneye içinde iki maaş alan kişilerin olmaması için uğraşan devlet başvuruları büyük bir titizlikletakip ediyor. Engelli vatandaş ise engel durumlarını doktor raporuyla sabitlemeleri gerekiyor. %40 ve üzeri engelli olan vatandaşlar bu ödemeden yararlanabilecek. Bunun haricindeşart bulunmuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP