DOLAR

32,4314

0.05%
EURO

34,4849

-0.07%
ALTIN(gr)

2.488,33

0,23%
BİST 100

%
Çocuklu Ailelere 1200 TL Ödeme Geliyor

Çocuklu Ailelere 1200 TL Ödeme Geliyor

Çalışan annelerin en büyük probleminden biri de kreşler. Devlet çalışan anneler için aylık 1200 TL vermeyi planlıyor. Bakıcı ve kreş için verilmesi planlanan aylıkla annelerin iş gücüne katılımı da artmış olacak. Bu ödemeden yararlanmak için 0-2 yaş arasında çocuğunuzun bulunması gerekli. Çocuklara bakacak kimse de yoksa başvuruda bulunabilirsiniz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Çocuklu Ailelere 1200 TL Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklar Kreşe Düzenli Olarak Devam Etmelidir

Maddi olarak sıkıntı yaşayan ailelere yönelik olan bu ödeme ile beraber çocuklargüvenle bakılırken anneler de rahatlıkla çalışabilecek. İşsizliğin arttığı ortamda çocuk sahibi olan kadınla işlerini kaybetmemek için her yolu deniyor. İŞKUR her ne kadar istihdam alanı oluştursa da anneler bu mevcut ilerinde kalmayı daha çok önemsiyor. Bu durumun farkında olan devlet çalışan annelere böyle bir yardımda bulunmayı amaçlıyor. SGK kapsamında olan bu ödeme E Devlet üzerinden başvuru ile alınacak.

Ödemeden yararlanmak için iki kategori oluşmuş durumda. Bunlar bebekler ve çocuklar üzerinde kaç aylık olduklarına dair bir sınıflandırma. Anne kreş yardımı almakistiyorsa bebeği maksimum 24 aylık olmalıdır. Çocuklar ise maksimum 66 aylık olursa bu ödemeden faydalanabilir. Başvurular Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne gidilerek de yapılabilir. Yardımı alacak olan annenin şahsi başvuru ile işlem yürürlüğe konacaktır. Dosyalar incelendikten sonra İl Müdürlüklerinin hazırladığı raporda uygun görünen çocuklar kreş hizmetindenfaydalanabilecek. Ödemeden yararlanmak için annenin de babanın da 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Anne ve baba 4A’lı olarak çalışmalı ve raporlu olma durumu varsa annenin bunu çalıştığı kuruma bildirmelidir. Çocukların kreşe devamlılığı da takip altında tutulacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP