DOLAR

32,6639

0.43%
EURO

34,9955

0.13%
ALTIN(gr)

2.500,98

0,69%
BİST 100

%
Bu Dönem Tüm Ödemelere Zam Yapılacak Bu Detayı Kimse Bilmiyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Dönem Tüm Ödemelere Zam Yapılacak Bu Detayı Kimse Bilmiyor

Bu Dönem Tüm Ödemelere Zam Yapılacak Bu Detayı Kimse Bilmiyor

Devlet 2 farklı ödeme için zam yapma kararı verdi. Verilen kararın kısa zamanda yürürlüğe konması bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Bu Dönem Tüm Ödemelere Zam Yapılacak Bu Detayı Kimse Bilmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre vatandaşların aldığı devlet desteklerinde artışların yaşanması söz konusu. Pandemi dolayısıyla vatandaşların haberi pek olmasa da yakın zamanda gerçekleşecek bu değişim herkesin yüzünü güldürecek. Memurlar için yapılan topu sözleşmelerin neticesinde alınan bu kararla beraber çalışamayan ancak devletten destek alan vatandaşın da etkileniyor olması herkesin beğenisini kazandı. Açıklamada aynı anda tüm ödemelere yapılmayacak olan zam en çok talep gören ve en çok ödeme yapılan alanda gerçekleşecek. İlk olarak barınma desteklerinden ve evde bakı ödemeleri de gerçekleşecek olan zam işlemlerinde sonra milyonlarca vatandaşın başvuru yapması bekleniyor. Daha önceden başvuru yapıp ödeme aşanların durumları d abu sayede netlik kazandı.

Vatandaşlara Hakları İade Edilecek

Periyodik olarak ödemeleri devam eden vatandaşların ödemelerine bu zammın yansıtılması söz konusu. Ancak tek seferde yapılan ödemelerinde oluşan farkın tekraren ödenmesi biraz zor gibi gözüküyor. Daha öncesinde destek alan vatandaşların tekrardan başvuru yapması devletin istediği bir durum değil. Her başvuruya cevap veren devlet bu başvurulara da cevap verecek ancak ilk olarak daha önceden hiç ödeme almayan vatandaşlar öncelik olacak. Bu bağlamda zamdan sonra yapılacak başvurularda bu detay da inceleme altına alınacak. Zam yapılması beklenen bir diğer kalem de evde bakım ödemesi olacak. Evde bakım ödemeleri geçtiğimiz aylarda 1700 TL olurken şimdi 1800 TL olarak ödenecek ve ödemelere yetilmeyecek olan zamların farkları vatandaşlara iade edilecek. Kazanılmış olan hakların kaybedilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP